World of Difference του Ιδρύματος Vodafone: Γιατί αυτή η πρακτική άσκηση είναι εμπειρία ζωής;
To World of Difference του Ιδρύματος Vodafone δίνει τη δυνατότητα σε 15 νέους να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους και να κάνουν τη διαφορά στην κοινωνία!

Το World of Difference του Ιδρύματος Vodafone προσφέρει για 8η χρονιά την ευκαιρία σε νέους  να να εργαστούν για 6 μήνες στο Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής τους και να συμβάλλουν με την εργασία τους κάνοντας τη διαφορά στην κοινωνία.  Οι αιτήσεις για το φετινό πρόγραμμα ολοκληρώθηκαν αλλά περιμένοντας την επόμενη χρονιά, ας μάθουμε περισσότερα γι’ αυτη την πρωτοβουλία.

Φέτος, το World of Difference επέστρεψε για 8η χρονιά και μάλιστα λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος οι θέσεις αυξήθηκαν από 10 σε 15.

Η κυρία Ρούλη Χριστοπούλου, Υπεύθυνη Τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνεισφοράς της Vodafone, μας εξηγεί ότι: «Αναζητούμε άτομα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Που θα επιδείξουν πάθος, παρακίνηση και δέσμευση. Που θα δείξουν ότι διαθέτουν τις κατάλληλες ικανότητες, την εμπειρία και τη γνώση που απαιτεί το έργο που έχουν επιλέξει και ο συγκεκριμένος ρόλος που θα αναλάβουν»

Όλες οι αιτήσεις που λαμβάνει το Ίδρυμα Vodafone περνούν από μία συγκεκριμένη διαδικασία αξιολόγησης που περιλαμβάνει διάφορα στάδια, όπως τηλεφωνικές συνεντεύξεις με τους οργανισμούς, προσωπικές συνεντεύξεις με τους υποψηφίους  κ.λπ. Εκτός από τους υποψήφιους και τους οργανισμούς, αξιολογούνται και τα προτεινόμενα έργα με τα οποία θα ασχοληθούν με βασικό κριτήριο την ανθρωπιστική και κοινωφελή αξία τους, το κατά πόσο είναι εφικτό να υλοποιηθούν σε διάστημα έξι μηνών και τα μετρήσιμα αποτελέσματα.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία με το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ο διττός στόχος του: δημιουργεί θέσεις απασχόλησης, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει το έργο Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών, συμβάλλοντας στην ανακούφιση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Όπως επισημαίνει η κ.Χριστοπούλου: «Ως Ίδρυμα Vodafone, θέλουμε να επενδύουμε με ένταση στους νέους ανθρώπους και να δημιουργούμε ευκαιρίες για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, καθώς αναγνωρίζουμε τον μοναδικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι γνώσεις, οι ιδέες και το όραμα των νέων ανθρώπων στην ελληνική πραγματικότητα»

Παράλληλα, μέσα από το πρόγραμμα, οι οργανισμοί ωφελούνται από τις ικανότητες και την εμπειρία εκείνων των νέων που θέλουν να κάνουν τη διαφορά.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια εμπειρία ζωής. Όπως εύστοχα εξηγεί η κ. Χριστοπούλου  «Ένας διαγωνισμός που σου δίνει την ευκαιρία να δουλέψεις έμμισθα για 6 μήνες σε έναν οργανισμό που σ’ ενδιαφέρει, καλύπτοντας μια θέση που μπορείς να σχεδιάσεις εσύ, είναι εξ ορισμού κάτι πάρα πολύ ελκυστικό. Αποκτάς εργασιακή εμπειρία, καλλιεργείς δεξιότητες και αναβαθμίζεις το βιογραφικό σου»

Πέρα όμως από το βιογραφικό και την εργασιακή εμπειρία, θα έχεις την ευκαιρία να υποστηρίξεις τον οργανισμό με κοινωφελή χαρακτήρα που θαυμάζεις για το έργο του. Θα μπορείς να είσαι εκεί και να βοηθήσεις έμπρακτα, να αφήσεις το δικό σου αποτύπωμα.

Εξάλλου όπως λέει η κ. Χριστοπούλου «Το γεγονός, δε, ότι ταυτόχρονα ο οργανισμός αυτός έχει κοινωφελή χαρακτήρα και σου δίνει τη δυνατότητα να υποστηρίξεις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας ή ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και ν’ αφήσεις το δικό σου αποτύπωμα, νομίζω θα μ’ έκανε να δηλώσω συμμετοχή χωρίς δεύτερη σκέψη και να βάλω τα δυνατά μου να πείσω τους ανθρώπους που θα με αξιολογούσαν ότι είμαι ικανή να κάνω τη διαφορά. Έχοντας έρθει πολύ κοντά αυτά τα χρόνια με ανθρώπους που εργάζονται σε ΜΚΟ, έχω διακρίνει σ’ αυτούς μοναδικές δεξιότητες και ταλέντα, τα οποία σε κάποιο άλλο περιβάλλον μπορεί να μην είχαν καλλιεργήσει. Το να προσπαθείς, συχνά με ελάχιστούς πόρους, να κάνεις το καλύτερο δυνατό, σε κάνει δημιουργικό, εφευρετικό, τολμηρό και αποτελεσματικό. Σε κάνει να σκέφτεσαι χωρίς περιορισμούς και να βρίσκεις λύσεις. Κι αν συνυπολογίσει κανείς την προσωπική ικανοποίηση που παίρνεις υποστηρίζοντας δύσκολες καταστάσεις, βοηθώντας ευάλωτους συνανθρώπους μας ή βρίσκοντας λύση σε κοινωνικά ή περιβαλλοντικά προβλήματα, η συμμετοχή σ ένα τέτοιο πρόγραμμα γίνεται όχι απλά επαγγελματική εμπειρία, αλλά εμπειρία ζωής».

Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία που προσφέρει τόσο στα άτομα που συμμετέχουν, όσο και στους Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς και στην κοινωνία γενικότερα. Αυτό είναι ξεκάθαρο απλά διαβάζοντας το έργο που έχει επιτελέσει το Word of Difference τις προηγούμενες χρονιές. 

Το “World of Difference” του Ιδρύματος Vodafone ξεκίνησε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2010 και μέχρι σήμερα έχει αναδείξει 54 άτομα τα οποία εργάστηκαν σε 49 Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς της επιλογής τους. Οι νέοι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα εργάστηκαν σε διάφορες πόλεις και περιοχές της χώρας, συγκεκριμένα, σε 11 διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Καστοριά, Κέρκυρα, Κοζάνη, Κομοτηνή, Κρήτη, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πάρος, Πρέσπες), προσφέροντας σημαντικό έργο στην τοπική κοινωνία. Τα άτομα που έχουν επιλεγεί ως νικητές έχουν προσφέρει έργο -μεταξύ άλλων- σε οργανισμούς όπως η Κιβωτός του Κόσμου, ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η ΕΛΕΠΑΠ, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», η Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η Equal Society, το Make a Wish Ελλάδας και σε άλλους φορείς.

Η κ. Χριστοπούλου περιγράφει, καθώς θυμάται την επιτυχία του περσινού προγράμματος: «Είναι υπέροχο να βλέπεις τόσους νέους ανθρώπους να παθιάζονται με κάτι που αφορά τον συνάνθρωπό τους, την κοινωνία, τη βιώσιμη ανάπτυξη, το περιβάλλον, και οργανισμούς που αφοσιώνονται στους σκοπούς και στις αξίες τους με πείσμα και σοβαρότητα. Επειδή τελικά τα κοινωνικά προγράμματα αξιολογούνται με τον αντίκτυπό τους, αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ από το “World of Difference” του 2017 είναι τα 118 άτομα με κινητική αναπηρία και τους 542 φροντιστές που εκπαίδευσε ο Φάνης για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής  και την εργασιακή τους επανένταξη, τους 4.000 μαθητές δημοτικού που η Ειρήνη εκπαίδευσε και ευαισθητοποίησε για το θέμα της σπατάλης του φαγητού, τους 370 ελέγχους μνήμης που η Μικαέλα πραγματοποίησε σε συνανθρώπους μας τρίτης ηλικίας για τη διάγνωση και αντιμετώπισης της άνοιας, τους 8 σπουδαστές με νοητική αναπηρία που η Ρόζμαρι εκπαίδευσε με σκοπό την κοινωνική και επαγγελματική τους ενσωμάτωση και αυτονομία, τα 1.354 κουτιά φαρμάκων που ο Ηλίας εξοικονόμησε για μηνιαία φαρμακευτική περίθαλψη σε 450 άτομα, τους 3000 μαθητές και τους 500 εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ειρήνης για τις προσφυγικές ροές και τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα 330 παιδιά και ενήλικες που επωφελήθηκαν από το Mobile School σε περιοχές της Δράμας που υλοποίησε η Ελένη, τους 2.100 πρόσφυγες που ενημέρωσε ο Παύλος για θέματα ασφάλειας και ατομικής υγιεινής, τα 12.000 άτομα που επωφελήθηκαν από τα παιχνίδια για τυφλούς και δράσεις που σχεδίασε και υλοποίησε η Αντιγόνη, τις δράσεις που συντόνισε ο Κώστας για τη βελτίωση της ζωής χιλιάδων οροθετικών ατόμων».  

Μάθε εδώ περισσότερα για το  World of Difference  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;