Bitcoin: 5 πράγματα που δεν γνώριζες για το κρυπτονόμισμα!
Bitcoin: Το ψηφιακό νόμισμα που ανησυχεί την Wallstreet!

2. Πώς δημιουργήθηκε το Bitcoin;

Η ιδέα ενός distributed crypto-currency γεννήθηκε το 1998 από τον Wei Dai, στη mailing list της ομάδας ακτιβιστών Cypherpunks, που προωθούν ενεργά τη χρήση ισχυρής κρυπτογραφίας.

Εντούτοις, χρειάστηκαν δέκα χρόνια, και ίσως η κατάρρευση της Lehman Brothers, μέχρι να υπάρξουν οι πρώτες ενδείξεις πρακτικής εφαρμογής αυτής της ιδέας.

Ποιος εφήυρε λοιπόν το κρυπτονόμισμα; Το 2008, πιθανότατα λόγω της διανύουσας οικονομικής κρίσης, έγινε η πρώτη επιστημονική αναφορά που περιέγραφε το Bitcoin. To 2009 το Bitcoin έκανε την πρώτη του λειτουργική εμφάνιση, με την κυκλοφορία του πρώτου client ανοιχτού κώδικα, και την δημιουργία των αντίστοιχων Bitcoins. Ο συγγραφέας της δημοσίευσης, και δημιουργός του αντίστοιχου λογισμικού, παρέμεινε ανώνυμος, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto.
Η πραγματική ταυτότητά του, ή ακόμα και το αν πρόκειται για ένα άτομο, μία ομάδα η και κάποια εταιρία, παραμένει ένα μυστήριο μέχρι και σήμερα.

Φυσικά, επειδή το Ιnternet λατρέυει τα conspiracy theories, πολλές θεωρίες έχουν προταθεί για το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από το ψευδώνυμο αυτό.

Ανάμεσα στην πληθώρα θεωριών, αρκετές είναι σχετικά λογικές, υποδεικνύοντας υποψηφίους με τα κατάλληλα προσόντα: μαθηματικές ιδιοφυΐες, επιστήμονες των υπολογιστών, οικονομικούς κοινωνιολόγους με γνώσεις προγραμματισμού, και ομάδες κρυπτογράφων.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιες άλλες θεωρίες που συνιστούν οτι πρόκειται για ένα scam μεγάλων εταιριών, όπως πχ ότι οι εταιρείες Samsung, Toshiba, Nakamichi και Motorola κρύβονται πίσω από το Bitcoin.

Αυτό που ξέρουμε είναι πως ο Satoshi Nakamoto για μεγάλο διάστημα ήταν ενεργός σε διάφορα forum σχετικά με το Bitcoin, απαντώντας σε ερωτήσεις. Απο την άνοιξη του 2012 και ύστερα, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από προσώπου Internet, και έκτοτε δεν έχει ξαναδώσει αδιαμφισβήτητα ψηφιακά σημεία ζωής.

Αυτό που επίσης ξέρουμε για τον Nakamoto, είναι πως είναι κάτοχος ενός εκατομμυρίου Bitcoin, τα οποία, με την ισοτιμία την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, αντιστοιχούν σε 700 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Προηγούμενο   Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;