Εύκολες Συνταγές: Πανεύκολη τάρτα Nutella με μόνο 5 υλικά και χωρίς ψήσιμο!

Από neolaia.gr Team 22 Νοεμβρίου 2017

Ένα γλυκάκι πάντα είναι ευπρόσδεκτο!

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού τύπου Μιράντα ή Πτι Μπερ
  • 4 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
  • Για τη γέμιση:
  • 1 φλ. τσαγιού γεμάτο Νουτέλα
  • 225 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, κρύα
  • 225 γρ. μαλακό τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
  • σιρόπι σοκολάτας για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα, στο μούλτι, σε σκόνη και τα μεταφέρετε σε μπολ. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τα αναμιγνύετε καλά μέχρι να έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Το μεταφέρετε σε ένα ταψάκι 22 ή 23 εκ. με χαμηλά τοιχώματα και στο στρώνετε, πιέζοντάς το καλά, στη βάση και τα τοιχώματά του σε ύψος 2 εκ. περίπου. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά και σφίξει.
  2. Για τη γέμιση: Βάζετε τη κρύα κρέμα γάλακτος σε ένα κρύο μπολ και τη χτυπάτε καλά για 3-4 λ ή μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί. Την αφήνετε στην άκρη.
  3. Ζεσταίνετε τη Νουτέλα στο φούρνο μικροκυμάτων για 20-30 δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει ελαφρώς ρευστή. Σε μέτριο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και τη Νουτέλα και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε μια λεία σοκολατένια, αφράτη κρέμα. Αφήνετε το μίξερ.
  4. Προσθέτετε τη σαντιγί μέσα στο σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις, με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι πάνω από τη βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και ξαναβάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σφίξει η γέμιση. Το σερβίρετε και το απολαμβάνετε σκέτο ή το γαρνίρετε (προαιρετικά) με σιρόπι σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς ή και φρέσκα φρούτα.

Δες και το βίντεο με τη συνταγή:

Πηγή: sintayes.gr

Δείτε επίσης: Εύκολες Συνταγές: Πανεύκολο υγρό κέικ σοκολάτας! (video)

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486