Ποιοι άνθρωποι έχουν τους περισσότερους φίλους στο Facebook και γιατί;
Αυτοί οι άνθρωποι ίσως να χειρίζονται διαφορετικά το Facebook απ' ότι εσύ!

Το Facebook, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας στη σύγχρονη εποχή, καθώς μας επιτρέπει να επικοινωνούμε μεταξύ μας, να ενημερωνόμαστε και είμαστε σε επαφή με κάθε γωνιά του πλανήτη με ένα μόνο κλίκ.

Για όσους είναι υλιστές το Facebook λειτουργεί περισσότερο ως ένα εργαλείο που τους βοηθά να επιτύχουν τους στόχους τους, αλλά αυτό συχνά σημαίνει πως συγκρίνουν τον εαυτό τους με τους άλλους και αντιμετωπίζουν τους φίλους τους σαν «ψηφιακά αντικείμενα».

Αυτό ισχυρίζεται νέα έρευνα, που εξέτασε εκατοντάδες χρήστες του Facebook με βάση την δραστηριότητά τους στα social media, την τάση τους προς τον ματεριαλισμό και το πόσο αντιλαμβάνονται ως «αντικείμενα» και «εργαλεία» τους φίλους στους στην πλατφόρμα.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, οι υλιστές χρησιμοποιούν το Facebook πολύ πιο συχνά από τους υπολοίπους και με μεγαλύτερη ένταση, σε μια προσπάθεια να επιτύχουν τους προσωπικούς στόχους τους και να νιώσουν καλά με τον εαυτό τους. Επίσης, διαπιστώθηκε πως έχουν κατά κανόνα περισσότερους φίλους στο Facebook συγκριτικά με χρήστες στους οποίους οι έννοιες «περιουσία» και «ιδιοκτησία» σημαίνουν πολύ λιγότερα.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι υλιστές βλέπουν τους φίλους τους στο Facebook σαν «ψηφιακά αντικείμενα» και έχουν πιο έντονη την ανάγκη να συγκρίνουν τον εαυτό τους με άλλους χρήστες γενικά στα social media. «Οι υλιστές χρησιμοποιούν συχνότερα το Facebook επειδή τείνουν να αντικειμενοποιούν τους φίλους τους εκεί- χρειάζονται πολλούς φίλους στο Facebook για να αυξήσουν την “περιουσία” τους. Το Facebook συνιστά την πλέον ιδανική πλατφόρμα για κοινωνικές συγκρίσεις, παρέχοντας προφίλ και πληροφορίες για εκατομμύρια ανθρώπους. Και είναι δωρεάν- οι υλιστές λατρεύουν τα εργαλεία που δεν κοστίζουν τίποτα!», σχολίασε ο Phillip Ozimek, επικεφαλής συγγραφέας της έρευνας.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν αν συμφωνούν ή διαφωνούν με δηλώσεις όπως «η ζωή μου θα ήταν καλύτερη αν είχα συγκεκριμένα πράγματα που δεν έχω» και «το να έχω πολλούς φίλους στο Facebook συμβάλλει σε μεγαλύτερη επιτυχία στην προσωπική και επαγγελματική μου ζωή». Το βασικό συμπέρασμα ήταν υπάρχει ένας ισχυρός συσχετισμός ανάμεσα στα επίπεδα υλισμού και την έντονη δραστηριότητα στο Facebook.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;