Κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ: Πώς θα γίνει η ανανέωση της κάρτας το 2018;
Κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ: Δείτε αναλυτικά!

Η κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ, προσδίδει την ιδιότητα του ανέργου σε κάθε άτομο, που βρίσκεται στην αγορά εργασίας και αναζητά την πρόσληψή του σε μία επιχείρηση.

Η ανανέωση για την κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ :

1. ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Για την ανανέωση του δελτίου ανεργίας μέσω διαδικτύου θα πρέπει να πιστοποιηθείτε ως χρήστης στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ είτε:
παραλαμβάνοντας Κλειδάριθμο από ένα Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης – ΚΠΑ ΟΑΕΔ, είτε
χρησιμοποιώντας τους κωδικούς σας από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ

2. ΜΕΣΩ ΚΕΠ

Για την ανανέωση του δελτίου ανεργίας μέσω Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών ΚΕΠ, έχοντας μαζί σας ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης ή ασφαλιστικό βιβλιάριο).

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ Η ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΑΕΔ

Ποια είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να εκδοθεί η κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ

1) Δελτίο ταυτότητας

2) Εκκαθαριστικό εφορίας ή το Ε1 του τρέχοντος έτους:
Εάν δεν κάνεις φορολογική δήλωση τότε να πας στη Εφορία να πάρεις ένα έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν. 1599/86 στο οποίο θα γράψεις τα στοιχεία σου με δικαιολογία έκδοσης «Για έκδοση κάρτας ανεργίας στον ΟΑΕΔ». Έπειτα θα το δώσεις να στο πρωτοκολλήσουν και θα πας με αυτό το έγγραφο στον ΟΑΕΔ. Επίσης, αν είσαι εξαρτώμενο μέλος (πχ από τους γονείς σου) να κρατάς το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος ή το Ε1 αυτών.

3) Αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας (πχ λογαριασμός ΟΤΕ, ΔΕΗ, νερό, κινητό τηλέφωνο, κ.τ.λ.) στο όνομά σου (ή του συζύγου- πατέρα- μητέρας, με όποιον συγκατοικείς τέλος πάντων!) ή αντίγραφο συμφωνητικού μίσθωσης κατοικίας, κατατεθειμένου στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

4) Επίσημο έγγραφο από το οποίο θα προκύπτει ο ΑΜΚΑ

5) Απόλυση ή οικειοθελής αποχώρηση από την τελευταία εργασία σου (εφόσον υπάρχει). Καταθέτεις το πρωτότυπο έγγραφο καταγγελίας της Σύμβασης Εργασίας αορίστου χρόνου ή την βεβαίωση του εργοδότη για τη λήξη της Σύμβασης Εργασίας ορισμένου χρόνου

6) Αν είσαι αλλοδαπός, κράτα την άδεια διαμονής ή εργασίας

Ταυτόχρονα, μπορείς να εγγραφείς στα γραφεία του ΟΑΕΔ της περιοχής σου, θα σου δώσουν ένα χαρτί «Απόδοση στοιχείων ταυτοποίησης στη Διαδικτυακή Πύλη». Αυτό γράφει πάνω τους κωδικούς πρόσβασης στη ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ. Έτσι, μπορείς να κάνεις την εγγραφή σου στο Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών (eServices IIS) του ΟΑΕΔ και να είσαι πιστοποιημένος χρήστης.

Οι υποχρεώσεις του κατόχου για την κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ συνίστανται στα εξής:

• Το δελτίο ανεργίας των εγγεγραμμένων ανέργων ισχύει επί ένα τρίμηνο από την αρχική εγγραφή ή την τελευταία ανανέωση αυτού, οπότε και πρέπει να ανανεωθεί.
• Όσον αφορά στους δικαιούχους τακτικής επιδότησης ανεργίας, επισημαίνεται ότι μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας το δελτίο ανεργίας παραμένει σε ισχύ για τρεις μήνες επιπλέον, οπότε και πρέπει να ανανεωθεί.
• Η δυνατότητα ανανέωσης ισχύει για χρονικό διάστημα πέντε (5) εργάσιμων ημερών πριν και πέντε (5) εργάσιμων ημερών μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης ισχύος του δελτίου ανεργίας. Μετά την παρέλευση του χρονικού διαστήματος των 5 ημερών το δελτίο ανεργίας διαγράφεται αυτόματα από το μηχανογραφικό σύστημα του Οργανισμού. Σε αυτήν την περίπτωση ο πολίτης μπορεί να προβεί σε έκδοση νέου δελτίου ανεργίας.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;