5 τέλειες συνταγές για τα πιο πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα γλυκά!
Βρήκαμε τα πιο πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα γλυκά που θα απογειώσουν το τραπέζι σου!

Εάν θέλεις να φτιάξεις τα πιο πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα γλυκά, τότε πρέπει ΣΙΓΟΥΡΑ να δεις αυτές τις συνταγές!

χριστουγεννιάτικα γλυκά: Χιονισμένα τρουφάκια

Υπέροχα χιονισμένα Χριστουγεννιάτικα, τρουφάκια με ζαχαρούχο γάλα και ινδοκάρυδο με 5 μόνο υλικά. Μια πανεύκολη συνταγή, για αρχάριους, για να απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας υπέροχα τρουφάκια στο γιορτινό τραπέζι σας και όχι μόνο. Ιδανική λύση να τα προσφέρετε σαν δώρο στις επισκέψεις σας σε μια όμορφη γιορτινή συσκευασία.

Υλικά συνταγής
250 γρ. μπισκότα τύπου Μιράντα ή Μαριάννα
180 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας, ψιλοκομμένη
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 ½ φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
100 γρ. κερασάκια γλασέ, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση συνταγής

Στρώνετε ένα μεγάλο δίσκο με χαρτί ψησίματος. Θρυμματίζετε σε σκόνη τα μπισκότα στο multi και τα μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ.
Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια σοκολάτας ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να έχετε ένα λείο, σοκολατένιο μείγμα. Αν είστε εξοικειωμένοι μπορείτε να τη λιώσετε και σε φούρνο μικροκυμάτων. Την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε για 2 λ στην άκρη.
Στη συνέχεια ρίχνετε στο μπολ με τα θρυμματισμένα μπισκότα, τη λιωμένη σοκολάτα, το ζαχαρούχο γάλα, 1/2 φλ. από το ινδοκάρυδο και τα ψιλοκομμένα κερασάκια γλασέ και τα αναμιγνύετε πολύ καλά με ένα κουτάλι. Τοποθετείστε το υπόλοιπο ινδοκάρυδο σε ένα μπολ.
Παίρνετε 1 κ.σ. από το μείγμα και με βρεγμένα χέρια το πλάθετε σε μπαλάκι. Το “βουτάτε” στο μπολ με το ινδοκάρυδο για να καλυφθεί καλά. Τινάζετε το περίσσιο ινδοκάρυδο και το τοποθετείτε στο έτοιμο δίσκο με το χαρτί ψησίματος. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι μέχρι να τελειώσει το υπόλοιπο μείγμα και ινδοκάρυδο και έχετε 50 τρουφάκια.

χριστουγεννιάτικα γλυκά: Cupcakes!

Υπέροχα, γευστικά και οπτικά Χριστουγεννιάτικα cupcakes !!! Στολίστε τα με αμυγδαλόπαστα και εντυπωσιάστε την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας.. Μια σχετικά χρονοβόρα και μέτριας δυσκολίας συνταγή για cupcakes που θα σας μείνουν αξέχαστα… και θα σας αποζημιώσουν με τη γεύση τους και την εμφάνισή τους.

Υλικά συνταγής
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
385 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
4 αυγά
415 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 ml γάλα
50 γρ. σταγόνες λευκής σοκολάτας
150 γρ. σμέουρα κατεψυγμένα
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
500 γρ. αμυγδαλόπαστα (μάρζιπαν) έτοιμη εμπορίου ή βλέπε συνταγή εδώ [προαιρετικά]
λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής για να φτιάξετε τα λουλουδάκια [Προαιρετικά]
Για τη βουτυρόκρεμα επικάλυψης:
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
480 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. γάλα

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε και τοποθετείτε 24-26 θήκες 5 εκ. στη βάση τους και 7,5 εκ. στη κορυφή τους, σε ένα ταψί ειδικό για cupcakes. Εναλλακτικά τοποθετείτε τις 24 θήκες πάνω σε ένα βουτυρωμένο κοινό ταψί.
Για τα cupcakes: Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε σταδιακά , ένα τη φορά, τα αυγά χτυπώντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Ρίχνετε εναλλάξ, σε παρτίδες, το γάλα και το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος προσθέτετε τις σταγόνες λευκής σοκολάτας και τα σμέουρα και ανακατεύετε με σπάτουλα.
Ρίχνετε, μοιράζοντας ισομερώς, το μείγμα, με ένα κουτάλι, στις χάρτινες θήκες. Ψήνετε τα cupcakes στο προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λ. Κάντε το πείραμα βυθίζοντας στη ζύμη μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρή και στεγνή τα cupcakes είναι έτοιμη. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε σε ράφι να κρυώσουν.
Για τη βουτυρόκρεμα επικάλυψης: Βάζετε σε ένα μπολ το βούτυρο και το χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα και σταδιακά προσθέτετε τη ζάχαρη και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Στρώνετε μια λεπτή στρώση βουτυρόκρεμας, με ένα μαχαιράκι με στρογγυλή λάμα, πάνω σε κάθε cupcake.
Αν χρησιμοποιήσετε το μάρζιπαν, προαιρετικά, για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα: Πασπαλίζετε την επιφάνεια εργασίας σας με ζάχαρη άχνη και ανοίγετε την αμυγδαλόπαστα (μάρζιπαν) σε φύλλο 3 χιλ. Με ένα κουπ πατ 8 εκ. περίπου κόβετε δίσκους μάρζιπαν και σκεπάζετε τα cupcakes.
Ρίχνετε στην αμυγδαλόπαστα που περίσσεψε, λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, ζυμώνετε να ενσωματωθεί το χρώμα και να έχετε μια κόκκινη ζαχαρόπαστα. Φτιάχνετε κόκκινα λουλουδάκια ή άλλα σχέδια επιλογής σας και διακοσμείτε τα cupcakes.
Σημείωση: Είτε καλύψετε τα cupcakes με μάρζιπαν είτε όχι, η επικάλυψη βουτυρόκρεμας είναι απαραίτητη.

Υπέροχα πολύχρωμα μαλακά Χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Μια εύκολη συνταγή για λαχταριστά μπισκοτάκια που σίγουρα θα αγαπήσετε. Κεράστε τους μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους σας ή προσφέρτε τα σαν δώρο τις εορταστικές μέρες.

Υλικά συνταγής
Για τα μπισκότα:
4 1/2 φλ. τσαγιού για όλες τις χρήσεις
4 1/2 φλ. κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
1 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο (350 γρ. περίπου)
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
5 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για την επικάλυψη:
5 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
1/2 φλ. τσαγιού γάλα [ίσως απαιτηθεί λίγο περισσότερο]
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας [ή ανάμεικτη με εκχύλισμα μέντας]
χρώμα ζαχαροπλαστικής επιλογής σας [κόκκινο, πράσινο κ.λ.π.]
πολύχρωμη σοκολατένια τρούφα [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

Για τα μπισκότα: Σε ένα μέτριο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικον πάουντερ και το αλάτι. Τα ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε στην άκρη.
Βάζετε σε μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα για 2-3 λ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
Χαμηλώνετε στο χαμηλό τη ταχύτητα του μίξερ, προσθέτετε σταδιακά το μείγμα αλευριού και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σκεπάζετε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε το μπολ στη άκρη για 1 ώρα.
Μετά τη 1 ώρα προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε με χαρτί ψησίματος τα δύο μεγάλα ταψιά του φούρνου. Παίρνετε υπερπλήρης κουταλιές της σούπας ζύμης, τις πλάθετε σε μπαλάκια και τα τοποθετείτε στο ταψί πάνω στο χαρτί ψησίματος. Τα πιέζετε ελαφρά με τα δάχτυλά σας να απλώσουν ελαφρώς. Φροντίζετε να έχουν απόσταση μεταξύ τους 5 εκ. τουλάχιστον. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
Ψήνετε τα μπισκότα σας για 10-12 λ ή μέχρι να πήξει λίγο η ζύμη. Προσοχή να μη παραψηθούν, απλώς να ροδίσουν ελαφρώς, αν όχι και καθόλου. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε μέσα στο ταψί για 5 λ να “σταθούν”. Μετά τα μεταφέρετε σε σχάρα και τα αφήνετε μέσα να κρυώσουν τελείως.
Για την επικάλυψη: Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και το χτυπάτε στη πιο χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε 1 κ.γ. επιπλέον γάλα για να έχετε την επιθυμητή πυκνότητα για να καλύψετε τα μπισκότα.
Χωρίζετε το μείγμα επικάλυψης σε 2 ή 3 μέρη, ανάλογα πόσα χρώματα θα χρησιμοποιήσετε. Προσθέτετε όση ποσότητα χρώματος ζαχαροπλαστικής θέλετε προκειμένου να πετύχετε το επιθυμητό χρώμα και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί.
Μεταφέρετε τα μπισκότα σας σε επιφάνεια στρωμένη με χαρτί ψησίματος και τα καλύπτεται με τη ζαχαρόπαστα. Προαιρετικά τα πασπαλίζετε με σοκολατένια τρούφα, την οποία πιέζετε ελαφρώς για να “κολλήσει” πάνω στη ζαχαρόπαστα. Τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν και να σταθεροποιηθεί η ζαχαρόπαστα και σερβίρετε. Διατηρούνται σε αεροστεγές κουτί μέχρι και 5 ημέρες.

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
49'
1 - 0
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
48'
0 - 0
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
ΤΕΛ
80 - 69
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
 1 
 1 
 3