ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία: Άνοιξαν οι αιτήσεις για τους 7.180 ανέργους!
ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία: Δείτε αναλυτικά!

Επιτέλους εκδόθηκε από τον ΟΑΕΔ η δημόσια πρόσκληση για την υλοποίηση του νέου προγράμματος ΟΑΕΔ κοινωφελής εργασία για 7.180 μακροχρόνια ανέργους σε 34 δήμους της χώρας.

Συγκεκριμένα, η Διοικήτρια του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), καλεί τους ενδιαφερόμενους εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία τοποθετήσεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στους 34 Δήμους (Επιβλέποντες Φορείς) οι οποίοι ορίζονται στο Κεφάλαιο 4 (Παράρτημα I) της παρούσας Δημόσιας Πρόσκλησης, να υποβάλουν με
ηλεκτρονικό μόνο τρόπο αίτηση συμμετοχής:

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται, από 14/12/2017 και ώρα 10η πρωινή έως και 27/12/2017 και ώρα 12η μεσημβρινή στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Οι τοποθετήσεις διενεργούνται βάσει του Οριστικού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο όπως αυτό αναφέρεται στα ανωτέρω έχοντας υπόψη τα 1 έως 4 του προοιμίου.

Η Δράση αυτή αποσκοπεί:

    •  στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των ανέργων,
    • στην αποτελεσματική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων,
    • στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών
    •  στην αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών και
      υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της δημόσιας διοίκησης
    •  στην βελτίωση των υποδομών των Δήμων
    •  στην αναβάθμιση των προσόντων των ανέργων
    • στη σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων με την κάλυψη
      κοινωνικών αναγκών.

Η ανωτέρω Δράση εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση 2014-2020» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, συγκεκριμένα, στον Θεματικό Άξονα Προτεραιότητας 2 «Βελτίωση προοπτικών απασχόλησης και ανάπτυξης δεξιοτήτων ανθρώπινου δυναμικού» του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ (βλέπε επισήμανση 2 & 5), και ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς (βλέπε επισήμανση 3)

3. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ (βλέπε επισήμανση 4)

4. άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους (βλέπε επισήμανση 6)
5. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών (βλέπε επισήμανση 8)

6. εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ

7. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), (βλέπε επισήμανση 9). Για την εφαρμογή της παρούσας, ως μέλη οικογενειών των ανωτέρω 1 και 2 κατηγοριών νοούνται οι εγγεγραμμένοι άνεργοι σύζυγοι της κατηγορίας 1 και ο εγγεγραμμένος άνεργος αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας της κατηγορίας 2.

 

Δείτε και τη Δημόσια Πρόσκληση του ΟΑΕΔ

Πρόσκληση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;