Εύκολες Συνταγές: Χριστουγεννιάτικο κέικ με αποξηραμένα φρούτα & ξηρούς καρπούς!

Από neolaia.gr Team 17 Δεκεμβρίου 2017

Για να έχει τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!

Υλικά συνταγής

  • 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 2 καψουλίτσες βανίλιας
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κοφτό σόδα
  • 3/4 φλ τσαγιού σταφίδες μαύρες
  • 3/4 φλ. τσαγιού σταφίδες ξανθές
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρουί γλασέ κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 φλ τσαγιού καρυδόψιχα χονδροκομένη
  • 3/4 φλ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα χονδροκομένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού κονιάκ
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Βάζετε τις σταφίδες σε μπολ και τις μουλιάζετε σε λίγο κονιάκ.
  2. Βάζετε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το χτυπάτε στη μεγάλη ταχύτητα για 5 λ περίπου μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα.
  3. Ρίχνετε σταδιακά ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Στη συνέχεια χαμηλώνετε την ένταση του μίξερ και προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα και το κονιάκ.
  4. Προσθέτετε τη καρυδόψιχα και την αμυγδαλόψιχα, τις σταφίδες στραγγισμένες και τα φρουί γλασέ. Τα χτυπάτε για λίγο όλα μαζί στην αργή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν με το μείγμα.
  5. Αδειάζετε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ και ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 1 ώρα περίπου. Βγάζετε το κέικ από το φούρνο, το αφήνετε να μισοκρυώσει το ξεφορμάρετε σε πιατέλα και το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Πηγή: sintayes.gr

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486