Χριστούγεννα 2017: 5 συνταγές για να εντυπωσιάσεις στο γιορτινό τραπέζι!
Θα ψάχνουμε πάλι σόδες για να χωνέψουμε!

Τα Χριστούγεννα 2017 επιβάλλουν το τραπέζι να είναι πλούσιο και το ψυγείο να είναι γεμάτο με σόδες για να μπορέσουμε μετά το φαΐ να καταφέρουμε να χωνέψουμε. Φυσικά, εμείς σκεφτόμαστε πριν από σας για σας και έχουμε έτοιμες 5 συνταγές για να εντυπωσιάσετε φίλους και γνωστούς που θα έρθουν για το Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν.

Πάμε λοιπόν:

1) Κοτόπουλο γεμιστό με κιμά κάστανα και μήλα

Υλικά συνταγής

  • Για το κοτόπουλο:
  • 1 κοτόπουλο 2 κιλά περίπου
  • 200 ml γλυκό κρασί μοσχάτο
  • 2 αστεροειδής γλυκάνισοι
  • αλάτι πιπέρι
  • Για τη γέμιση:
  • 200 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 7 κάστανα βρασμένα, κομμένα στα τέσσερα
  • 7 δαμάσκηνα αποξηραμένα, μουλιασμένα σε κονιάκ, κομμένα σε κομμάτια
  • 2 μήλα, καθαρισμένα κομμένα πρώτα σε φέτες και μετά στη μέση
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 6 φέτες μπέικον
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρετε το κιμά πιέζοντάς τον με πιρούνι ή ξύλινη κουτάλα για 7-8 λ περίπου ή μέχρι να γίνει σπυρωτό και αλλάξει χρώμα.
  2. Προσθέτετε τα κάστανα, τα δαμάσκηνα και τα μήλα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3 λ περίπου ανακατεύοντας πολύ απαλά. Στη συνέχεια ρίχνετε το μέλι, αλατοπιπερώνετε ανακατεύετε καλά και το αποσύρετε από τη φωτιά.
  3. Για το κοτόπουλο: Βάζετε το μείγμα γέμισης στη κοιλιά του κοτόπουλο. Ράβετε τη κοιλιά με σπάγκο μαγειρικής να θωρακιστεί καλά μέσα η γέμιση. Αλατοπιπερώνετε εξωτερικά το κοτόπουλο, το τοποθετείτε μέσα σε πυρέξ ή γάστρα και καλύπτετε το στήθος του με τις φέτες μπέικον, τοποθετώντας τες σταυρωτά ή σε σειρά τη μια δίπλα στην άλλη και τις στερεώνετε  με οδοντογλυφίδες.
  4. Ρίχνετε μέσα στο πυρέξ ή τη γάστρα το κρασί και το γλυκάνισο, σκεπάζετε τη γάστρα με το καπάκι της ή το πυρέξ πολύ καλά με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο για 2 ώρες.
  5. Στη 1 ώρα ψησίματος, ελέγχετε τα υγρά του φαγητού και αν χρειάζεται προσθέτετε ζεστό νερό, το ξανασκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο. Στη 1½ ώρα ψησίματος το ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να πάρει χρώμα.

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;