Καλή Χρονιά: 5 συνταγές για να κλέψεις τις εντυπώσεις στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς!
Master chef τουλάχιστον και Καλή Χρονιά!

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να πεις Καλή Χρονιά σε φίλους και συγγενείς από ένα υπέροχο δείπνο στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

Και εδώ θα σου παραθέσω ένα τέλειο μενού για να το πετύχεις!

1) Χοιρινά φιλετάκια με πράσα σε κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας

Υλικά συνταγής

  • 4 χοιρινά φιλέτα (ή σνίτσελ) συνολικού βάρους 400 γρ. περίπου
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2-3 μέτρια πράσα, ψιλοκομμένα
  • 3 γεμάτες κουταλιές μουστάρδα Dijon ή άλλη επιλογής σας
  • 2 γεμάτες κ.σ. αλεύρι
  • 500 ml γάλα πλήρες [*]
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα φιλέτα για 2-3 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα και από τις δύο πλευρές (ο ακριβής χρόνος σοταρίσματος εξαρτάται από το πάχος των φιλέτων ή σνίτσελ). Τα βγάζετε, με τσιμπίδα, από το τηγάνι και το μεταφέρετε σε πιατέλα.
  2. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε τις υπόλοιπες 3 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τα ψιλοκομμένα πράσα και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας, σε μέτρια φωτιά, για 4-5 λ ή μέχρι να μελώσουν και μαλακώσουν καλά. Τα αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τη μουστάρδα και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί πλήρως η μουστάρδα. Πασπαλίζετε το αλεύρι πάνω από τα πράσα και ανακατεύετε πολύ καλά.
  3. Στη συνέχεια ρίχνετε σταδιακά, σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα. Ξαναβάζετε τα χοιρινά φιλετάκια στο τηγάνι μέσα στη σάλτσα, τα αλατοπιπερώνετε ελαφρώς (μετά από δοκιμή της σάλτσας), χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για άλλα 4 λ περίπου, προσθέτοντας επιπλέον γάλα ή νερό σε περίπτωση που πήξει πολύ η σάλτσα.
  4. Αφού βεβαιωθείτε ότι το χοιρινό σας έχει ψηθεί καλά μέχρι μέσα το αποσύρετε από τη φωτιά και το σερβίρετε αμέσως με πουρέ πατάτας, ή πατάτες τηγανιτές ή πιλάφι ή με άλλο συνοδευτικό επιλογής σας.

[*] Αν βάλετε αποβουτυρωμένο γάλα, με ελάχιστα λιπαρά, θα έχετε ένα ιδανικό πιάτο για διαβητικούς. Αν θέλετε πιο πλούσια γεύση, αντικαταστήστε το πλήρες γάλα που προτείνουμε με κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά.

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
 2