8.845 Θέσεις εργασίας στους δήμους - Τι δήλωσε σχετικά ο υπουργός Εσωτερικών;
Δείτε αναλυτικά!

Σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, μίλησε για τις 8.845 μόνιμες θέσεις εργασίας που θα προκηρυχθούν μέσω του ΑΣΕΠ, στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων και στις ΔΕΥΑ (Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης).

Όπως γράφει χαρακτηριστικά, “τερματίζεται η «πολιτική ομηρία» των εκ περιτροπής συμβασιούχων στην καθαριότητα”.

«Κάποιοι θα ήθελαν την επιστροφή στο προ του 2015 καθεστώς της σύναψης συμβάσεων ορισμένου χρόνου, που απαγόρευαν όμως τη διαδοχική απασχόληση των ίδιων προσώπων, (άρα θα αποκλείονταν αυτομάτως οι ήδη υπηρετούντες συμβασιούχοι). Αυτό, όμως, θα σήμαινε επιστροφή στην κατάσταση της «πολιτικής ομηρίας» των εκ περιτροπής συμβασιούχων και, κυρίως, στην υπονόμευση της ικανότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ασκήσουν τη δικαιωματική τους υποχρέωση για την αποκομιδή των απορριμμάτων με δικά τους μέσα, διασφαλίζοντας μία ιδανική ισορροπία κόστους και οφέλους για τους δημότες», αναφέρει ο υπουργός.

Διαβεβαιώνει επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν προέκρινε έναν «στημένο διαγωνισμό», και προσθέτει ότι «κριτήρια κοινώς αποδεκτά υπάρχουν και εφαρμόζονται».

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, τονίζει, «δεν είναι ούτε η αρχή, ούτε και το τέλος των προσπαθειών της κυβέρνησης για αύξηση της απασχόλησης» και υπογραμμίζει ότι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε αυτές τις συνθήκες, εκτός από πραγματικό περιεχόμενο, έχει και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς δηλώνει ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη, ώστε το έργο της αποκομιδής απορριμμάτων να εκτελείται από τους ΟΤΑ και όχι από ιδιώτες.

Πηγή: aftodioikisi.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
ΤΕΛ
69 - 73
ΟΣΦΠ
28 Μαρ. 2024
Bayern
ΤΕΛ
77 - 85
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;