Εύκολη συνταγή: Φτερούγες κοτόπουλου με σουσάμι και μέλι!
Θα γλείφεις τα δάχτυλά σου!

Κάθε μεσημέρι η ίδια απορία… Τι θα φάμε σήμερα; Και φυσικά η απάντηση δεν είναι ποτέ κάτι δύσκολο, περίπλοκο και με πολλά υλικά!

Αν λοιπόν είσαι “πρωτάρης” στη μαγειρική και ψάχνεις συνταγές απλές αλλά και πεντανόστιμες, μη ψάχνεις αλλού.

Φτιάξε αυτή τη συνταγή για φτερούγες κοτόπουλου με σουσάμι και μέλι και να είσαι σίγουρος πως θα εντυπωσιάσεις και τον εαυτό σου και τους φίλους σου!

Συστατικά

  • 16 τμχ. φτερούγες κοτόπουλου Αγγελάκη
  • 200 ml σάλτσα σόγιας
  • 4 κουτ.σούπας μέλι
  • 1 κουτ.σούπας λεμόνι χυμός
  • 1 τμχ. σκόρδο σκελίδα
  • 1/2 κουτ.γλυκού τζίντζερ φρεσκοτριμένο
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • σουσάμι

Μερίδες: 4

Οδηγίες

  • Βήμα 1: Καθαρίζετε τις φτερούγες κοτόπουλο και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, ενώ παράλληλα προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 °C.
  • Βήμα 2: Αναμειγνύετε τη σάλτσα σόγιας με το μέλι, το χυμό λεμονιού, σκόρδο και λάδι.
  • Βήμα 3: Στη συνέχεια περιχύνετε τις φτερούγες κοτόπουλου με το μίγμα και τις μαρινάρετε για συνολικά 2-3 ώρες.
  • Βήμα 4: Πασπαλίζετε το κοτόπουλο με σουσάμι και το βάζετε στην πιο χαμηλή σχάρα του φούρνου σας.
  • Βήμα 5: Τέλος, ψήνετε τις φτερούγες κοτόπουλου για 30 λεπτά στους 200°C και κατόπιν σερβίερετε. Καλή σας όρεξη!

Recipe Notes

Οι φτερούγες με σουσάμι και μέλι είναι μια συνταγή που μας έρχεται απευθείας από την κινέζικη κουζίνα.

Aπ’ ότι καταλαβαίνετε η κινέζικη κουζίνα είναι μια από τις παλιές στον κόσμο. Στην αρχαία Κίνα η προετοιμασία και το σερβίρισμα του φαγητού ήταν κάτι σαν ιεροτελεστία, νοοτροπία που παραμένει μέχρι σήμερα στους ντόπιους. Για τους Κινέζους, η προετοιμασία του φαγητού παραμένει το σημαντικότερο στάδιο στο μαγείρεμα. Επίσης η γενική λογική της κουζίνας είναι το σύντομο μαγείρεμα, γι’ αυτό και τα υλικά κόβονται σε μικρά κομμάτια προκειμένου να ψήνονται γρήγορα. Επομένως, όλα τα πιάτα έχουν μια συγκεκριμένη λογική, έτσι και οι φτερούγες με σουσάμι και μέλι που είναι απλά πεντανόστιμες!

Επιπλέον, τόσο το σουσάμι όσο και το μέλι είναι δύο πολύ υγιεινά συστατικά που σε συνδυασμό με το κοτόπουλο δημιουργούν ένα άκρως θρεπτικό γεύμα.

Όσον αφορά το σουσάμι και τα προϊόντα του (χαλβάς, ταχίνι, σησαμέλαιο) περιέχουν συστατικά που μειώνουν τη χοληστερόλη και την πίεση του αίματος. Στο σουσάμι υπάρχει ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό σύστημα, αποτελούμενο κυρίως από τρεις ουσίες, τη σεσαμίνη και τη σεσαμινόλη και τη βιταμίνη Ε (με μορφή γ-τοκοφερόλης).

Το μέλι είναι ένα συστατικό αρκετά γνωστό στην ελληνική νοοτροπία. Η περιεκτικότητα του σε υδατάνθρακες είναι αυτή που βοηθάει στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας μας.

Επομένως οι φτερούγες με μέλι και σουσάμι συνδυάζουν όλα αυτά τα οφέλη και είναι μια εξαιρετική επιλογή για μεσημεριανό.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο aggelakis.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;