Παγκόσμια ημέρα: Εσύ ξέρεις τι γιορτάζουμε στις 21 Ιανουαρίου;
Εσύ ξέρεις ποια παγκόσμια ημέρα γιορτάζουμε στις 21 Ιανουαρίου;

Παγκόσμια ημέρα αγγαλιάς!

Στις 21 Ιανουαρίου γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα αγγαλιάς! Είναι ένα ετήσιο γεγονός αφιερωμένο στην αγκαλιά και δημιουργήθηκε από τον Kevin Zaborney.

Η ημέρα γιορτάστηκε για πρώτη φορά στις 21 Ιανουαρίου 1986 στο Clio, Michigan, ΗΠΑ.  Ωστόσο η γιορτή, εμφανίζεται και σε πολλές άλλες χώρες. Η ιδέα για την παγκόσμια ημέρα αγγαλιάς, είναι να ενθαρρύνει τον καθένα να αγκαλιάζει οικογένεια και φίλους συχνότερα.  Ο Zaborney φυσικά προειδοποιεί!  Πριν αγγαλιάσουμε κάποιον πρώτα πρέπει να ρωτήσουμε, σε περίποτωση που κάποιος  δεν είναι σίγουρος για το αν θέλει μία αγγαλιά.

Ιστορία

Ο Kevin Zaborney είναι, όπως αναφέραμε και παραπάνω, ο ιδρυτής της Εθνικής Ημέρας Αγκαλιάσματος. Περιλήφθηκε στο Ημερολόγιο Εκδηλώσεων του  περιοδικού Chase. Η φίλη του Zaborney ήταν τότε η εγγονή των ιδιοκτητών της έκδοσης. Επιλέγει την 21η Ιανουαρίου καθώς έπεφτε μεταξύ των διακοπών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά και των γενεθλίων του.  Ο Zaborney θεώρησε ότι «η αμερικανική κοινωνία ντρέπεται να παρουσιάσει συναισθήματα της στο κοινό» και ελπίζει ότι με την παγκόσμια ημέρα αγγαλιάς θα το αλλάξει αυτό, αν και φυσικά είχε σκεφτεί πως η ιδέα του, πιθανώς να αποτύχει !

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
ΤΕΛ
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;