Είσαι μόνιμα κουρασμένος; Αυτές είναι οι 10 συνήθειες που πρέπει να διορθώσεις!
Διόρθωσέ τες και η ζωή θα γίνει πιο ξεκούραστη!

κούραση

 

1. Δε γυμνάζεσαι

Αν όλη η μέρα είσαι καθιστός και τσόκο μαροκάνα, δεν χρειάζεσαι πολλές έρευνες για να σου πουν το προφανές. Η γυμναστική ενισχύει την καρδιαγγειακή λειτουργία, με το αίμα να παρέχει περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στους ιστούς.

2. Δεν πίνεις πολύ νερό

Δεν είναι χιπστερομαλακία. Όταν το σώμα αφυδατώνεται μειώνεται ο όγκος του αίματος. Αυτό σημαίνει ότι η καρδιά διοχετεύει το αίμα στα όργανα με πιο αργό ρυθμό και κάθε επιμέρους σύστημα υπολειτουργεί.

3. Δεν λαμβάνεις αρκετό σίδηρο.

Ένα από τα πρώτα και συνηθέστερα συμπτώματα της έλλειψης σιδήρου είναι η συνεχής κόπωση, η αδυναμία και η έλλειψη συγκέντρωσης.

4. Δεν τρως πρωινό

Όχι, ο φραπές και το τσιγάρο δεν είναι πρωινό. Ακόμη κι όταν κοιμόμαστε, το σώμα συνεχίζει να χρησιμοποιεί ενέργεια που έχει αποθηκεύσει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι, όταν ξυπνάς το πρωί πρέπει να τροφοδοτήσουμε εκ νέου το σώμα.

5. Αγαπάς το πρόχειρο φαγητό

Να τρως σαν άνθρωπος. Μάθε να μαγειρεύεις και τίποτα, δεν θα σου πέσει ο κώλος. Για την ακρίβεια, το αντίθετο.

Οι τροφές που περιέχουν πολλά σάκχαρα και απλούς υδατάνθρακες, όπως τα επεξεργασμένα προϊόντα και το φαγητό που αγοράζουμε απ’ έξω, έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Αυτό σημαίνει ότι αυξάνουν γρήγορα και παροδικά τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Οι συνεχείς αυξομειώσεις στα επίπεδα της γλυκόζης συμβάλλουν στην εμφάνιση της κόπωσης κατά τη διάρκεια της ημέρας.

6. Η ακαταστασία δημιουργεί πρόβλημα

Οκ. Εδώ χρειάζομαι επίκληση στην αυθεντία. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Πρίνστον διαπίστωσαν ότι ένας ακατάστατος χώρος, όπως ένα δωμάτιο ή ένα γραφείο, μας κουράζει πνευματικά επειδή περιορίζει την ικανότητα να συγκεντρωνόμαστε και να επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες. Βγάζει νόημα.

7. Πίνεις αλκοόλ πριν κοιμηθείτε

Ουφ. Συνεχίζουμε. Το αλκοόλ ηρεμεί το κεντρικό νευρικό σύστημα και σε βοηθά να χαλαρώσεις. Αυτή όμως είναι η αρχική του επίδραση. Όταν μεταβολίζεται, ενεργοποιεί την απελευθέρωση αδρεναλίνης κι έτσι μπορεί να σαμποτάρει τον ύπνο σου. Τώρα θα με ρωτήσεις “και πότε να πιώ;”. Πάντως αν πίνεις στις 11:00 το πρωί, δεν είσαι αλκοολικός. Είσαι πειρατής, οπότε….

8. Παίζεις με το κινητό στο κρεβάτι

Ούτε αυτό να κάνεις. Το φως που εκπέμπει το κινητό ή το τάμπλετ εμποδίζει την απελευθέρωση μελατονίνης, δηλαδή της ορμόνης που μας βοηθά να χαλαρώσουμε, ώστε να μας πάρει ο ύπνος. Αυτή η επίδραση μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

9. Πίνεις πολύ καφέ

Η καφεΐνη παραμένει στον οργανισμό σου αρκετές ώρες μετά την τελευταία κούπα καφέ που ήπιες. Το αποτέλεσμα είναι να εμποδίζει την απελευθέρωση της αδενοσίνης, ένα υποπροϊόν των κυττάρων που μας βοηθά να κοιμηθούμε όσο συσσωρεύεται στον οργανισμό.

10. Κοιμάσαι πολύ τα Σαββατοκύριακα

Ο οργανισμός λειτουργεί πιο αποδοτικά όταν έχει ένα σταθερό πρόγραμμα στον ύπνο. Έτσι, οι αποκλίσεις στις ώρες δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλες τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα, είτε στην ώρα που ξυπνάμε, είτε στην ώρα που κοιμόμαστε.

Συνοψίζοντας.

Κόψε ό,τι είναι ωραίο στη ζωή (ντάξει αυτό με το φαΐ είναι όντως μαλακία).

Θα είσαι πιο ξεκούραστος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
ΤΕΛ
87 - 73
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
5'
25 - 23
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;