Ένας μικρός αστεροειδής ετοιμάζεται να περάσει πολύ κοντά από τη Γη!
Και δε θα σταματήσει ούτε για καφέ!

Και μπορεί όλοι μας να έχουμε δει ταινίες με αστεροειδείς που πέφτουν στη Γη και προκαλούν το χάος, αλλά αυτή δεν είναι τέτοια περίπτωση και μπορείς να ηρεμήσεις.

Παρόλα αυτά είναι εντυπωσιακό ότι ο μικρός αστεροειδής, που είναι ωστόσο στο μέγεθος ενός λεωφορείο, με διάμετρο περίπου 7 μέτρα, ετοιμάζεται να περάσει πολύ κοντά από τη Γη σε απόσταση 113.000 χιλιόμετρα.

Και για να το κάνω λίγο πιο σαφές γιατί μπορεί και εσύ να είσαι σαν εμένα και να μη σκαμπάζεις από αποστάσεις, αυτό είναι περίπου το 1/3 της απόστασης Γη-Σελήνη. Οπότε καταλαβαίνεις ότι είναι αρκετά κοντά μας.

Στις 2 Μαρτίου λοιπόν, υποστηρίζουν οι επιστήμονες ότι θα γίνει η συγκεκριμένη “διάβαση” του αστεροειδούς “2018 DV1”, που ανακαλύφθηκε στις 26 Φεβρουαρίου από το τηλεσκόπιο στην Αριζόνα.

Ο αστεροειδής πρόκειται να περάσει κοντά από τη Γη το πρωί της Παρασκευής, περίπου στις 7.30, και θα είναι ορατός μόνο με ισχυρότερα τηλεσκόπια.

Κλείνοντας και θέλοντας να σε καθησυχάσω, γιατί μπορεί να είσαι και λίγο φοβιτσιάρης, παρόμοια “περάσματα” έχουν κάνει αστεροειδείς πολύ συχνά! Σκέψου ότι και στις 25 Φεβρουαρίου ένας ακόμα μας είχε προσπεράσει, σε μεγαλύτερη μεν απόσταση, αλλά κύριος. Πέρασε και δεν ακούμπησε.

Δες κι αυτό: 5 λόγοι που δε με κάνουν παρέα αστροφυσικοί

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;