Στο πλευρό της Μ. Μπόμη η σύνοδος των πρυτάνεων. Εδώ η ανακοίνωσή της.

Από neolaia.gr Team 18 Μαρτίου 2018

Αυτή είναι η επίσημη ανακοίνωση:

Το Προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων καταδικάζει την επίθεση εις βάρος της καθηγήτριας Μαίρης Μπόση που έλαβε χώρα σε αίθουσα διδασκαλίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς στις 15.3.2018 και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στη συνάδελφο.

Η κατάλυση του ακαδημαϊκού ασύλου, η παρεμπόδιση της ελευθερίας έκφρασης και η τρομοκράτηση μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας θυμίζουν μαύρες εποχές και καταστρατηγούν αξίες και αρχές που με πάθος υπερασπίζονται τα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Το Προεδρείο της Συνόδου υπογραμμίζει, για άλλη μια φορά, ότι τέτοιου είδους γεγονότα δεν είναι σε θέση να τα διαχειριστούν τα Πανεπιστήμια της χώρας.

Θυμίζουμε πως πρόκειται για την εισβολή στο Πανεπιστήμιο Πειραιά που πραγματοποίησε την Πέμπτη ομάδα 10 κουκουλοφόρων, σε αίθουσα που έκανε μάθημα η διδάκτωρ Κοινωνιολογίας Μαίρη Μπόση.

Οι κουκουλοφόροι περιέλουσαν την καθηγήτρια με μπογιές, ενώ σε δηλώσεις της η κ. Μπόση χαρακτήρισε την επίθεση «κοινωνική παρέμβαση» και ανέφερε ότι δεν την χτύπησαν, και δεν χτύπησε κανείς άλλος.

Η ίδια πρόσθεσε ότι χρειάστηκε να διακοπεί το μάθημα καθώς η αίθουσα γέμισε με μπογιές.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ