4 ταινίες για εσένα που σου αρέσει η πολιτική ίντριγκα!
Οι ταινίες αυτές θα σου θυμίσουν πολιτικές καταστάσεις!

Υπάρχουν ταινίες για όλα τα γούστα!

Αν είσαι από τα άτομα που αγαπούν την πολιτική, και ειδικά το πολιτικό παρασκήνιο τότε πρέπει να τσεκάρεις τις παρακάτω ταινίες!

Δες τις ταινίες αυτές και σίγουρα θα σκεφτείς κάποια πράγματα!

1.All the President’s Men

Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι δυο δημοσιογράφοι της εφημερίδας Washington Post οι Bob Woodward (Robert Redford,) και Carl Bernstein (Dustin Hoffmann). Παρά τις προσπάθειες της αμερικανικής κυβέρνησης να διασκεδάσει τις εντυπώσεις οι δυο αυτοί δημοσιογράφοι κατάφεραν μέσα από συστηματική δουλειά , βασιζόμενοι στο δημοσιογραφικό τους ένστικτο και υπό την καθοδήγηση ενός άγνωστου πληροφοριοδότη, γνωστού με το ψευδώνυμο «Βαθύ Λαρύγγι» να ξεσκεπάσουν το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο που συγκλόνισε την Αμερική στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και απασχόλησε ολόκληρο τον πλανήτη. Πρόκειται για το σκάνδαλο Watergate , που πήρε το όνομα του από το ξενοδοχείο στο οποίο στεγάζονταν το 1972 τα γραφεία του Δημοκρατικού κόμματος. Το 1972 πέντε διαρρήκτες εισέβαλλαν στα γραφεία και προσπάθησαν να εγκαταστήσουν κοριούς ώστε να τα παγιδεύσουν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Washington Post ανάμεσα στους διαρρήκτες ήταν και ένας υπάλληλος ασφαλείας του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων , γεγονός που σήμανε το ξέσπασμα του μεγαλύτερου σκανδάλου όλων των εποχών. Στη μάχη για την αποκάλυψη του σκανδάλου ρίχτηκαν δυο άσημοι δημοσιογράφοι οι οποίοι έδωσαν πραγματικό αγώνα με τον αόρατο μηχανισμό για να ξεσκεπάσουν την απάτη του κόμματος του νεοεκλεγέντος Προέδρου των ΗΠΑ Richard Nixon.

2.Malcolm X

Ένα παθιασμένο πολιτικό έπος με σπουδαίες ερμηνείες. Ο σημαντικότερος Αφρο-αμερικανός σκηνοθέτης Σπάικ Λι σκηνοθετεί τη ζωή και τη δράση του χαρισματικού μαύρου ηγέτη Malcom X, που ξεκίνησε ως μικροκακοποιός του Χάρλεμ, ασπάστηκε τον Ισλαμισμό μέσα στις φυλακές και στη συνέχεια, έγινε μια από τις πιο ριζοσπαστικές μορφές του αφροαμερικανικού κινήματος, ως τη στιγμή της δολοφονίας του, το 1965. Το σενάριο βασίζεται στην αυτοβιογραφία του παγκοσμίου φήμης ριζοσπάστη και οραματιστή, που έμελλε να αλλάξει το κοινωνικοπολιτικό τοπίο της Αμερικής για πάντα.

3.State of Play

Eνας ρεπόρτερ, ο Καλ Μακ Κάφρει, Ράσελ Κρόου, καλείται να εξιχνιάσει μια δολοφονία που εμπλέκει κάποια από τα πλέον επιφανή πολιτικά πρόσωπα της χώρας, μεταξύ των οποίων και ένα φίλο του… Ο γοητευτικός και πολλά υποσχόμενος πολιτικός Στίβεν Κόλινς, Μπεν Aφλεκ, αποτελούσε το μέλλον του κόμματός του μέχρι τη στιγμή που η βοηθός και ερωμένη του βρίσκεται δολοφονημένη και τότε, καλά κρυμμένα μυστικά κάνουν απειλητικά την εμφάνισή τους. Ο Μακ Κάφρι βρίσκεται σε αδιέξοδο καθώς, από τη μια θέλει να τιμήσει τη φιλία του με τον Κόλινς από την άλλη όμως, λόγω των πιέσεων που δέχεται από την εφημερίδα του, αρχίζει να διερευνά τη σκοτεινή υπόθεση. Πολύ σύντομα συνειδητοποιεί πως όταν διακυβεύονται δισεκατομμύρια, η ακεραιότητα, η αγάπη αλλά και η ίδια η ζωή είναι επισφαλείς.

4.Syriana

Δυο αμερικανικές εταιρείες πετρελαίου συγχωνεύονται, προκαλώντας έρευνα της αμερικανικής Γερουσίας. Στον Περσικό Κόλπο ένας οραματιστής πρίγκιπας χτυπά τα αμερικανικά συμφέροντα κάνοντας συμφωνία γεωτρήσεων με τους Κινέζους. Ένας πράκτορας της CIA αναλαμβάνει να τον εξοντώσει, αλλά όταν το σχέδιο αποτυχαίνει, η υπηρεσία του τον χρησιμοποιεί ως αποδιοπομπαίο τράγο. Όσκαρ β΄ ρόλου για τον Τζορτζ Κλούνεϊ.

Δες και αυτό: 3 ταινίες και μια σειρά για εσένα που είσαι λάτρης της hip-hop!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;