Πάσχα 2018: Τρεις Κερκυραίες απαντούν γιατί πρέπει να το γιορτάσεις στην Κέρκυρα!
Και θα σε πείσουν ότι αυτός είναι ο προορισμός σου για το Πάσχα 2018!

Ήρθε η ώρα να γράψω το αγαπημένο μου άρθρο. Κι επειδή τα δικά μου λόγια δε θα φτάσουν για να σας πείσω ότι το Πάσχα 2018, ΠΡΕΠΕΙ να το γιορτάσετε στο νησί μου, την Κέρκυρα, επιστράτευσα και άλλες δύο αγαπημένες μου Κερκυραίες να με βοηθήσουν.

Το Πάσχα για μένα είναι η καλύτερη, η πιο όμορφη και μαγική εποχή για να επισκεφθεί κάποιος την Κέρκυρα. Και καθόλου να μην πιστεύεις (θρησκευτικά εννοώ), σίγουρα θα καταφέρει να σε βάλει μέσα σε ένα κλίμα κατάνυξης με την “μυστηριακή” ατμόσφαιρα που αποπνέει. Με τα μωβ της φώτα σε όλη την παλιά πόλη που σε βάζουν στο πένθιμο κλίμα των ημερών, με τα γραφικά καντούνια που αντηχούν από τη μουσική των Φιλαρμονικών (που δεν είναι μία και δύο, είναι 30+ σε όλο το νησί), με το φαγητό που ξεκινά λιτό την Μ. Εβδομάδα και καταλήγει σε άνευ προηγουμένου τσιμπούσι και φυσικά τη μυρωδιά της θάλασσας.

Η αγαπημένη μου μέρα είναι η Μ. Παρασκευή. Κι όπως θα αναφέρουν σίγουρα και οι άλλες δύο συντοπίτισσες, την Μ. Παρασκευή, πίνουμε όλη μέρα. Σηκωνόμαστε πολύ νωρίς και κατεβαίνουμε στην πόλη της Κέρκυρας, όπου πίνουμε έναν καφέ, έτσι, για τα μάτια του κόσμου, μέχρι να πάει 12.00 (μεσημέρι άρα) και να μπορούμε να ξεκινήσουμε τα κρασιά, τα ούζα και τα τσίπουρα, ενώ μας προσπερνούν οι επιτάφιοι και οι φιλαρμονικές. Αυτό κρατάει κυριολεκτικά για ΩΡΕΣ. Χωρίς σταματημό. Όποτε φτάνει πια 22.00, είσαι ντίρλα και βγαίνει ο Επιτάφιος της Μητρόπολης. Τότε παίζετε και το Adagio, από την Παλαιά Φιλαρμονική. Θα σου σηκωθεί η τρίχα. Όλη την εβδομάδα το νησί, σου έχει χτίσει την ατμόσφαιρα γι’ αυτή τη στιγμή!

Ακολουθούν δεκάδες έθιμα, οι μπότηδες (τα κανάτια δηλαδή που πετάμε από τα μπαλκόνια), το Μαστέλο, οι “μάχες” ανάμεσα στις Φιλαρμονικές και και και…

Φυσικά μην παραλείψεις να κάνεις Ανάσταση στη Σπιανάδα, γιατί θα χάσεις! Ειδικά αν σου αρέσουν τα ΠΟΛΛΑ πυροτεχνήματα…

Απαραίτητη σημείωση: Το βράδυ της Ανάστασης, μη φάτε μαγειρίτσα “Αθηναϊκή”, δοκιμάστε τσιλίχουρδα, που είναι η Κερκυραϊκή εκδοχή της μαγειρίτσας. Θα με θυμηθείτε!

Αν έχεις πειστεί ήδη ότι πρέπει να μας έρθεις στην Κέρκυρα, βρες εδώ τα πιο οικονομικά εισιτήρια, αλλιώς συνέχισε τα διαβάζεις!

Σιλένα Τριβιζά – Ηθοποιός/ Youtuber (Carrot Tards)

Κοιτάχτε να δείτε, το γιατί να πάει κάποιος στην Κέρκυρα δεν χωράει σε μια παράγραφο. Καταρχάς, αν είστε εξίσου εθιμολάγνοι με εμένα, βρίσκεστε στο κατάλληλο μέρος. Το πρόγραμμα περιληπτικά έχει ως εξής: Κυριακή των Βαίων σηκωνόμαστε το πρωί και πάμε να δούμε τη Λιτανεία γιατί σήμερα παίζουν ΟΛΕΣ οι φιλαρμονικές. Απολαμβάνουμε τη μουσική. Συνεχίζουμε για καφέ στο Λιστόν. Μ.Δευτέρα – Μ.Τετάρτη: Ξεκούραση. Μ.Πέμπτη, μετά το βάψιμο των αυγών, πάμε στην πρόβα της Παλιάς (Φιλαρμονικής) να ακούσουμε τον μαέστρο να ουρλιάζει. Συνεχίζουμε για παγωτό στου Παπαγιώργη. Μ.Παρασκευή από νωρίς ξεχυνόμαστε στην πόλη να δούμε τους επιταφίους, ξεκινάμε το μεσημέρι με ουζάκια και το βράδυ μας βρίσκει πρώτο τραπέζι πίστα στο Μικρό Καφέ, αρκετά μεθυσμένους, έτσι ώστε να απολαύσουμε το Adagio. ΠΡΟΣΟΧΗ, τη Μ.Παρασκευή δεν κοιμόμαστε, πίνουμε ποτάκι μέχρι τις 6 όπου παρακολουθούμε το έθιμο της αναπαράστασης του Σεισμού και καπάκια τρέχουμε να προλάβουμε τραπέζι στον Κοχλία για να παρακολουθήσουμε αραχτοί το αγαπημένο μου. ΤΗ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ. Εκεί, θα απολαύσουμε το ωραιότερο μουσικό κομμάτι που έχει γραφτεί και προσωπικό έρωτα της υποφαινόμενης. Τον Αμλέτο. Αφού περάσει από μπροστά μας, θα πάμε μέχρι το παλάτι να τον ξανακούσουμε. Γιατί τα σπάει. Στις 11 κάνουμε πρώτη ανάσταση και ρίχνουμε τους μπότηδες. Βγαίνει η φιλαρμονικη και παίζει τους Γραικούς. Παρτάρουμε στους ήχους της μουσικής. Τρέχουμε να δούμε ποιος πήρε τα λεφτά από τη Μαστέλα. Γυρίζουμε Σπίτι για ύπνο (απαραίτητο). Το βράδυ πάμε στην πάνω πλατεία να κάμουμε ανάσταση και να δούμε τα πυροτεχνήματα. Ξαναπαίζουν Γραικοί και οι φιλαρμονικές κάνουν επίδειξη η μία στην άλλη με κόλπα. Παρτάρουμε μέχρι πρωίας. Τρώμε αρνί για πρωινό. Πάει και πάλι το Πάσχα. Και του χρόνου!

Αιμιλία Κορδώνη – Φάσιον Άικον

Θα μπορούσα να γράψω τους «10+1 λόγους για να περάσετε το Πάσχα στο νησί των Φαιάκων!» απαριθμώντας τα πάμπολλα έθιμα του νησιού, αλλά για μένα Πάσχα στην Κέρκυρα σημαίνει χρώματα, βαριά μπαχαρικά και τσίπουρα ακούγοντας το Adagio. Τη Μεγάλη βδομάδα το Λιστόν φωτίζεται μοβ, δημιουργώντας το ιδανικό μονοπάτι για τις μουσικές των Φιλαρμονικών, που αντηχούν και στο πιο μικρό καντούνι. Μ. Παρασκευή πρέπει να πίνετε απ’ το πρωί. Ο Επιτάφιος της Μητρόπολης στις 10 η ώρα επιβάλλεται να σας βρει –τουλάχιστον – ζαλισμένους για να βιώσετε την απόλυτη κατάνυξη, που διαχέεται στην ατμόσφαιρα απ’ άκρη σ’ άκρη μόνο για λίγες ώρες…

Έπειτα απ’ την Αναστάσιμη Ακολουθία στη Σπιανάδα, με τα φαντασμαγορικά βεγγαλικά, να φάτε τσιλίχουρδα (την κερκυραϊκή μαγειρίτσα) κι αντί για γλυκό, φογάτσα – είναι το πιο νόστιμο τσουρέκι του κόσμου, όταν δεν το τρως καλοκαίρι απ’ την κατάψυξη.

Βρες τα πιο οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια για την Κέρκυρα εδώ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;