Πανελλήνιες 2018: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εξετάσεων! Δες το ολόκληρο!
Πανελλήνιες 2018: Δείτε αναλυτικά!

Πανελλήνιες 2018: Δες το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε για τις πανελλαδικές εξετάσεις!

Με Υπουργική απόφαση ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εξετάσεων για τις Πανελλήνιες 2018.

Στις 8 Ιουνίου οι μαθητές των Γενικών και Εσπερινών λυκείων καλούνται να εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ενώ οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα ξεκινήσουν στις 7 Ιουνίου, μια ημέρα νωρίτερα.

Συγκριτικά με πέρυσι, οι μαθητές θα εξεταστούν σε λιγότερα μαθήματα, με αποτέλεσμα οι Πανελλήνιες να διαρκέσουν λιγότερο.

Το Υπουργείο Παιδείας  είχε βγάλει πριν από λίγες μέρες σχετική ανακοίνωση που αφορούσε  αύξηση των εισακτέων σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ . Μπορεί οι βάσεις να κρίνονται κατά κύριο λόγο από τις επιδόσεις των υποψηφίων στις εξετάσεις, ωστόσο η αύξηση κατά 3.966 θέσεις στις σχολές αναμένεται να παίξει μεγάλο ρόλο, ακόμα και σε σχολές υψηλής ζήτησης. Κι αυτό είναι κάτι που οι μαθητές που παίρνουν μέρος στις Πανελλήνιες 2018, πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψιν κατά όταν θα κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους.

Προτού δεις το πρόγραμμα που αφορά τις εξετάσεις, δες πως θα κινηθούν οι Βάσεις στις Πανελλήνιες 2018:

Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο Ανθρωπιστικών Σπουδών,  σχολές όπως οι Νομικές όπου αυξάνεται ο αριθμός των εισακτέων κατά 76 θα υπάρξει πτώση στις βάσεις.

Στις σχολές Ψυχολογίας η αύξηση κατά 129 των θέσεων αναμένεται να κρατήσει τη βάση στα περυσινά επίπεδα.

Αναμένεται να έχει αύξηση το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας που αναβαθμίστηκε.

Στο 2ο Πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές καθώς δεν είναι μεγάλη και η αύξηση των εισακτέων, ενώ ο υψηλός ανταγωνισμός στις κεντρικές σχολές θεωρείται πως θα κρατήσει τη βάση στα περυσινά επίπεδα.

Στο 3ο Πεδίο με τις Επιστήμες Υγείας ίσως υπάρξουν, όπως και πέρυσι μικρές αυξήσεις των βάσεων ή ανάλογες βάσεις με τις περυσινές, καθώς και εδώ ο αριθμός των εισακτέων δεν αναμένεται να επηρεάσει, τόσο τις Ιατρικές σχολές, όσο και τα τμήματα Βιολογίας και Φαρμακευτικής.

Στο 4ο Πεδίο με τις σχολές Πληροφορικής και Οικονομίας αναμένεται πτώση των βάσεων λόγω της αύξησης του αριθμού των εισακτέων κατά 200 άτομα στις σχολές πληροφορικής ενώ οι περυσινές επιδόσεις των μαθητών δείχνουν μια τάση και για φέτος στα τμήματα Οικονομίας και Ναυτιλίας.

Σε τμήματα όπως Χημείας, Δασοπονίας και Τουριστικών η μεγάλη αύξηση στον αριθμό των εισακτέων αναμένεται να φέρει εκπλήξεις, καθώς η μεγάλη ζήτηση πέρυσι έφερε μεγάλη αύξηση στη βάση και εφέτος η αύξηση του αριθμού των εισακτέων ίσως οδηγήσει σε παγίωση των βάσεων σε υψηλά επίπεδα.

Τα παιδαγωγικά τμήματα, είναι άγνωστο το πως θα κινηθούν ως προς τις βάσεις, καθώς φέτος θα είναι η πρώτη χρονιά που είναι «ανοιχτά» για όλα τα επιστημονικά πεδία.

Δες το πρόγραμμα και την Υπουργική απόφαση:

Δες και αυτό: Πανελλήνιες 2018: Τα ειδικά μαθήματα που απαιτούνται από υποψήφιους σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;