Όταν η street art δίνει ελπίδα!

Από neolaia.gr Team 22 Απριλίου 2018

Εκτός από ομορφιά, η street art μπορεί να προσφέρει και ψυχολογική ανάταση στους κατοίκους της περιοχής!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα όταν πριν λίγα χρόνια ένας street artist αποφάσισε να σχεδιάσει ελέφαντες σε διάφορα σημεία στο Κέιπ Τάουν θέλοντας να δώσει ελπίδα στους κατοίκους, οι οποίοι ζουν σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Ο Falko είναι γνωστός γκραφιτάς από το 1988. Αν και ο ίδιος δεν έχει δηλώσει γιατί επέλεξε συγκεκριμένα τους ελέφαντες, εμείς μπορούμε να φανταστούμε γιατί.

Ο ελέφαντας σε πολλούς πολιτισμούς είναι σύμβολο της υπομονής, της δύναμης και της σοφίας. Όπως μπορεί να γνωρίζετε, στην θρησκεία του Βουδισμού είναι ιερό σύμβολο.

Ο ελέφαντας έχει επίσης τεράστια αποφασιστικότητα και πίστη – πάντα όρθιος για τους άλλους και πάντα υπερασπίζεται τα μέλη της ομάδας στο φυσικό του περιβάλλον.

Οι ελέφαντες εκφράζουν επίσης προηγμένη κοινωνική ευαισθησία και τη σύνδεση , ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του χρόνου του θανάτου – που ταξιδεύουν σε μια συγκεκριμένη θέση μετά το θάνατό τους – την εκπλήρωση προσωπικής ευθύνης – ακόμη και στο τέλος των ημερών τους.

Οι φωτογραφίες είναι του  Luke Daniel και τα έργα του Falko 

interactive-elephant-street-art-falco-one-south-africa-1 interactive-elephant-street-art-falco-one-south-africa-2 interactive-elephant-street-art-falco-one-south-africa-3 interactive-elephant-street-art-falco-one-south-africa-4 interactive-elephant-street-art-falco-one-south-africa-5 interactive-elephant-street-art-falco-one-south-africa-6 interactive-elephant-street-art-falco-one-south-africa-7 interactive-elephant-street-art-falco-one-south-africa-8 interactive-elephant-street-art-falco-one-south-africa-9 interactive-elephant-street-art-falco-one-south-africa-10 interactive-elephant-street-art-falco-one-south-africa-11

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486