Νέες θέσεις εργασίας στο Υπουργείο Τουρισμού - Προτεραιότητα οι άνεργοι!
Δείτε αναλυτικά!

Με νέα απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, ανακοινώνονται νέες θέσεις εργασίας στον Δημόσιο.

Συγκεκριμένα καθορίζεται η προθεσμία και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καθώς και κάθε θέμα σχετικά με τη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού ειδικότητας ΔΕ Προσωπικού Ασφαλείας, με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας έως δεκαοκτώ (18) μηνών, για την κάλυψη των αναγκών φύλαξης της Κεντρικής Υπηρεσίας και Περιφερειακών Υπηρεσιών του Υπουργείου Τουρισμού.

Για τη συμμετοχή των υποψηφίων απαιτείται πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος ειδικότητας Στελέχους Υπηρεσιών Ασφαλείας ή Στελέχους Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών ή αντίστοιχο πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος των παρακάτω σχολικών μονάδων: Ι.Ε.Κ. ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Α’ ή Β’ κύκλου σπουδών ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή σχολής μαθητείας Ο.Α.Ε.Δ. του ν. 1346/1983 ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας ή οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής.

Για τη συμμετοχή των υποψηφίων απαιτείται άδεια εργασίας Α’ κατηγορίας (ν. 3707/2008), που εκδίδεται από την Αστυνομική Διεύθυνση του Νομού ή τη Διεύθυνση του τόπου κατοικίας του αιτούντος (σε ισχύ).

Για τη συμμετοχή των υποψηφίων απαιτείται εμπειρία στον τομέα της φύλαξης, τουλάχιστον ένα (1) έτος. 8. Τα προσόντα πρόσληψης ελέγχονται κατά την πρόσληψη και όχι κατά την κατάρτιση του πίνακα κατάταξης των υποψηφίων. Τα όρια ηλικίας πρέπει να συντρέχουν τόσο κατά την κατάρτιση του πίνακα όσο και κατά την πρόσληψη.

Κριτήρια

Οι υποψήφιοι κατατάσσονται σε πίνακες με βάση τα κατωτέρω αναφερόμενα κριτήρια:

1. Χρόνος ανεργίας Χρόνος ανεργίας: Είκοσι πέντε (25) μονάδες ανά μήνα ανεργίας, από 4 μήνες με ανώτατο όριο τους δώδεκα μήνες. Ανεργος για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου θεωρείται ο υποψήφιος που έχει τέσσερις (4) τουλάχιστον πλήρεις μήνες ανεργίας.

Ο υπολογισμός του χρόνου ανεργίας γίνεται από την τελευταία ημέρα προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και προς τα πίσω. Χρόνος ανεργίας θεωρείται και ο χρόνος παρακολούθησης προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης του Ο.Α.Ε.Δ., καθώς και εκείνων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ή άλλων Υπουργείων που εκτελούνται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ή τον Ο.Α.Ε.Δ., εφόσον ο υποψήφιος ήταν άνεργος τουλάχιστον επί τετράμηνο κατά τον χρόνο ένταξής του στο πρόγραμμα. Στην περίπτωση που ο υποψήφιος επιθυμεί να συμμετέχει σε διαδικασία επιλογής, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθεί ένα από τα παραπάνω προγράμματα (πάντοτε υπό την προϋπόθεση τήρησης του τετράμηνου ανεργίας κατά τον χρόνο ένταξής του σε αυτό), το χρονικό διάστημα από την έναρξη του προγράμματος μέχρι και την ημερομηνία υποβολής της αίτησής του λογίζεται επίσης ως χρόνος ανεργίας. 2. Αριθμός τέκνων πολύτεκνης οικογένειας α) Πενήντα (50) μονάδες για κάθε τέκνο πολύτεκνου υποψηφίου, β) πενήντα (50) μονάδες για κάθε μέλος προκειμένου για υποψηφίους που έχουν την ιδιότητα τέκνου πολύτεκνης οικογένειας.

Τις ανωτέρω μονάδες δύναται να λάβει μόνο ένα μέλος της ίδιας οικογένειας κατά το ίδιο ημερολογιακό έτος στον ίδιο φορέα. Εάν στην αυτή διαδικασία επιλέγονται ως προσληπτέοι δύο (2) ή περισσότερα μέλη της ίδιας οικογένειας, κάνοντας χρήση του αυτού κριτηρίου, με υπεύθυνη δήλωσή τους, στο πλαίσιο οικειοθελούς σύμπραξης, ορίζεται ποιο μέλος θα κάνει χρήση της μοριοδότησης του παραπάνω κριτηρίου. Oι γονείς που απέκτησαν την πολυτεκνική ιδιότητα κατά τις διατάξεις των ν. 860/1979 και 3454/2006 τη διατηρούν ισοβίως και απολαμβάνουν ισοβίως τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτή, τα τέκνα τους όμως προστατεύονται και απολαμβάνουν τα σχετικά δικαιώματα για όσο διάστημα διαρκεί η πολυτεκνική ιδιότητα έστω και του ενός γονέα. Ο πολύτεκνος υποψήφιος βαθμολογείται με πενήντα (50) μονάδες για κάθε ένα (1) τέκνο του.

Το τέκνο πολύτεκνης οικογένειας βαθμολογείται με πενήντα (50) μονάδες για κάθε τέκνο της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού του. Η βαθμολογία υπολογίζεται μόνο στα ζώντα μέλη της οικογένειας. Υποψήφιος που είναι ταυτόχρονα πολύτεκνος και τέκνο πολύτεκνης οικογένειας δικαιούται να κάνει χρήση της προσφορότερης βαθμολογικά εκ των δύο ιδιοτήτων, αποκλειόμενης της αθροιστικής βαθμολόγησης.

Σαράντα (40) μονάδες για κάθε τέκνο τρίτεκνου υποψηφίου, σαράντα (40) μονάδες για κάθε μέλος προκειμένου για υποψήφιους που έχουν την ιδιότητα του τέκνου τρίτεκνης οικογένειας. Τις ανωτέρω μονάδες δύναται να λάβει μόνο ένα μέλος της ίδιας οικογένειας κατά το ίδιο ημερολογιακό έτος στον ίδιο φορέα. Εάν στην αυτή διαδικασία επιλέγονται ως προσληπτέοι δύο (2) ή περισσότερα μέλη της ίδιας οικογένειας, κάνοντας χρήση του αυτού κριτηρίου, με υπεύθυνη δήλωσή τους, στο πλαίσιο οικειοθελούς σύμπραξης, ορίζεται ποιο μέλος θα κάνει χρήση της μοριοδότησης του παραπάνω κριτηρίου.

Ο τρίτεκνος υποψήφιος βαθμολογείται με σαράντα (40) μονάδες για κάθε ένα (1) τέκνο του, ήτοι 120 μονάδες συνολικά για τα τρία (3) ζώντα τέκνα του. Το τέκνο τρίτεκνης οικογένειας βαθμολογείται με σαράντα (40) μονάδες για κάθε τέκνο της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού του, ήτοι 120 μονάδες συνολικά για τα τρία (3) ζώντα τέκνα.

Τριάντα (30) μονάδες για κάθε ανήλικο τέκνο για όσους έχουν έως δύο τέκνα. Ανήλικο θεωρείται το παιδί που δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του μέχρι και την τελευταία ημέρα της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Πενήντα (50) μονάδες για κάθε τέκνο, προκειμένου για υποψήφιο που έχει την ιδιότητα γονέα μονογονεϊκής οικογένειας. β) Πενήντα (50) μονάδες για κάθε μέλος προκειμένου για υποψηφίους που έχουν την ιδιότητα τέκνου μονογονεϊκής οικογένειας.

Η συνολική βαθμολογία προσαυξάνεται: α) Ο υποψήφιος με αναπηρία τουλάχιστον 50% βαθμολογείται ανάλογα με το ποσοστό αναπηρίας του, πολλαπλασιαζόμενο με το συντελεστή «3». β) Ο υποψήφιος με γονέα, τέκνο, αδελφό ή σύζυγο με αναπηρία 67% και άνω, εξαιτίας βαριών ψυχικών και σωματικών παθήσεων ή με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50% εξαιτίας νοητικής στέρησης ή αυτισμού, βαθμολογείται ανάλογα με το ποσοστό αναπηρίας του ατόμου – συγγενή που επικαλείται, πολλαπλασιαζόμενο με το συντελεστή «2».

Η προκήρυξη θα εκδοθεί από τον οικείο φορέα, η οποία εγκρίνεται από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) και δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του οικείου φορέα και του Α.Σ.Ε.Π.

Οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν την αίτηση που θα σχεδιαστεί από το Α.Σ.Ε.Π. για τη συγκεκριμένη διαδικασία και την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή, στον οικείο φορέα. Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες

Οι υποψήφιοι αναζητούν τα έντυπα των αιτήσεων: α) στο δικτυακό τόπο του Α.Σ.Ε.Π. (www.asep.gr) και συγκεκριμένα ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή: Πολίτες -> Έντυπα – Διαδικασίες -> Διαγωνισμών Φορέων -> ΟΡ. ΧΡΟΝΟΥ (Σ.Ο.Χ.), β) στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) αλλά και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (www.kep.gov.gr), απ’ όπου μέσω της διαδρομής: Σύνδεσμοι -> Ανεξάρτητες και άλλες αρχές -> Α.Σ.Ε.Π. θα οδηγηθούν στην κεντρική σελίδα του δικτυακού τόπου του Α.Σ.Ε.Π. και από εκεί θα έχουν πρόσβαση στα έντυπα μέσω της διαδρομής: Έντυπα – Διαδικασίες -> Διαγωνισμών Φορέων -> ΟΡ. ΧΡΟΝΟΥ (Σ.Ο.Χ.).

Δείτε εδώ ολόκληρο το ΦΕΚ

ΦΕΚ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;