Η ομορφιά της Αφρικανικής γης σε ένα υπέροχο φωτογραφικό πρότζεκτ!

Από neolaia.gr Team 6 Μαΐου 2018

Φωτογραφίζοντας από ψηλά την μαγεία της Μαύρης Ηπείρου!

 

Το ζευγάρι ταξίδεψε σε 65 συνολικά χώρες για να τραβήξει τις εντυπωσιακές φωτογραφίες, και ορισμένες φορές κάτω από επικίνδυνες συνθήκες.

«Είναι αδύνατο να πετάς πάνω από την ερημιά της άγριας φύσης και να μην αρχίσεις να φιλοσοφείς», λέει η Jay που κρατάει στα χέρια της τη φωτογραφική μηχανή, ενώ ο άνδρας της Jan πιλοτάρει. «Όταν βρίσκεσαι εκεί πάνω, αφήνεις στο πλάι τις έγνοιες της καθημερινής ζωής και επαναξιολογείς τι είναι σημαντικό για σένα», προσθέτει η ίδια.

Από τη μοναδική τους θέση, στον αέρα, οι Rhode έχουν σπάνια θέα της φύσης και της άγριας ζωής και, γοητευμένοι, επιχείρησαν να τη φωτογραφίσουν στην ολότητά της, αναδεικνύοντας την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα πράγματα ρόδινα… «Φωτογραφίσαμε ψαράδες στη Μοζαμβίκη, το πλάνο ήταν ειδυλλιακό με φόντο τον Ειρηνικό, έμοιαζε με παράδεισο. Αλλά πολλές φορές ο παράδεισος του ενός είναι η κόλαση του άλλου», λέει στο CNN o Jan, επισημαίνοντας πως πολλές φορές οι ψαράδες αυτοί εργάζονται έως και 12 ώρες την ημέρα. «Στην πραγματικότητα», εξηγεί, «είναι μια πολύ σκληρή ζωή σε ένα πολύ σκληρό περιβάλλον. Ο άνθρωπος που αγωνίζεται να επιζήσει εργαζόμενος σκληρά δεν βλέπει τα πράγματα τόσο ρομαντικά όσο εμείς».

«Θα ήθελα να μπορούσα να βάλω κάθε άνθρωπο στο αεροπλάνο και να πετάξουμε μαζί, να δείξω σε όλους πόσο εκπληκτικός είναι αυτός ο πλανήτης», επισήμανε καταληκτικά.

Δείτε μερικές πανέμορφες φωτογραφίες της Μαύρης Ηπείρου.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ