Ημέρα της Μητέρας: Η Google τιμά όλες τις μαμάδες!
Η Ημέρα της Μητέρας είναι μόνο μία αφορμή για να κάνεις τη μαμά σου χαρούμενη!

Την Ημέρα της Μητέρας τιμά η Google με νέο doodle και εύχεται χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες εκεί έξω που το αξίζουν όσο κανείς.

Η Ημέρα της Μητέρας φέτος πέφτει στις 13 Μαΐου, γι’ αυτό δεν πρέπει να ξεχάσεις να πεις στη μαμά σου Χρόνια πολλά και να την ευχαριστήσεις για όσα σου έχει προσφέρει!

Η συγκεκριμένη γιορτή έχει καθιερώθεί ήδη από τον 20ό αιώνα και προέρχεται από το αγγλικό και το αμερικανικό κίνημα των γυναικών. Ήταν η Αμερικανίδα Ann Maria Reeves Jarvis εκείνη που διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1865 ένα κίνημα με το όνομα Mothers Friendships Day και συναντήσεις με το όνομα Mothers Day Meetings, κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες.

Γιορτή της Μητέρας 2018: 10 ευχές που μπορείς να δώσεις στην αγαπημένη σου μανούλα!

Αργότερα, το 1870 η Julia Ward Howe διοργάνωσε μια εκδήλωση φιλειρηνικής συγκέντρωσης μητέρων με το σλόγκαν peace and motherhood που είχε σαν βασικό στόχο τα παιδιά να μείνουν μακριά και να μη στέλνονται στον πόλεμο.

Η Ημέρα της Μητέρας στην Ελλάδα, συνδέθηκε με την εορτή της Υπαπαντής (που γιορτάζεται στις 2 Φεβρουαρίου).

Την ημέρα αυτή οι ορθόδοξοι τιμούν την Παναγία με τον Ιωσήφ που πηγαίνουν τον 40ήμερο Ιησού στο Ναό για ευλογία. Κάτι που κάνουν και πολλές μητέρες στις μέρες μας, όταν σαραντίσουν.

Γιορτή της Μητέρας 2018: 10 υπέροχα tattoo που μπορείς να «χτυπήσεις» με τη μαμά σου!

Ο παράλληλος εορτασμός της μητέρας ξεκίνησε το 1929 με προφανή τον συμβολισμό. Όμως κατά την δεκαετία του 1960, ο εορτασμός ατόνησε και ενισχύθηκε η δυτικόφερτη συνήθεια εορτασμού της 2ης Κυριακής του Μαΐου. Ωστόσο, η εκκλησία επιμένει να γιορτάζει στην παλαιά ημερομηνία και να διοργανώνει σχετικές εκδηλώσεις.

Για να κάνεις χαρούμενη τη μαμά σου την Ημέρα της Μητέρας, δε χρειάζεται να της αγοράσεις κάποιο πολύ ακριβό δώρο. Με κάποιες απλές κινήσεις, μπορείς να την κάνεις ΠΟΛΥ χαρούμενη!

Πάρε μερικές ιδέες!

1.Φτιάξε στη μητέρα σου πρωινό και σέρβιρε το στο κρεβάτι! 

Είναι ένα «δώρο» που θα εκτιμήσει τρομερά. Ξύπνησε τη με ήρεμο τρόπο και πήγαινε της πρωινό στο κρεβάτι!

2.Μάζεψε το σπίτι! 

Για μια μέρα μπορείς να κάνεις την καρδιά σου «πέτρα» και να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού! Δώρο ανεκτίμητης αξίας για τη μαμά σου! Ξεκίνα από τα παράθυρα και άσε τη μαμά σου να σου κάνει μέχρι και υποδείξεις! Μη φέρεις αντίρρηση στο κορίτσι!

3.Μαγείρεψε ένα γεύμα που της αρέσει. 

Μπορείς να προμηθευτείς διάφορα υλικά, να ανοίξεις τις συνταγές σου και να φτιάξεις από την αρχή ένα γεύμα γαι να την ευχαριστήσεις για όλα τα γεύματα που σου φτιάχνει εκείνη τόσα χρόνια!

4.Πήγαινε μαζί της μια βόλτα στην παραλία!

Αν έχει καλό καιρό, μπορείς να πάρεις τη μαμά σου και να περπατήσετε σε κάποια παραλία! Ο θαλασσινός αέρας θα την ηρεμήσει και θα περάσει χρόνο μαζί σου! Θα μιλήσετε, θα τα πείτε και θα της δείξεις πόσο σημαντική είναι για εσένα.

5.Ετοίμασε της ένα χαλαρό αφρόλουτρο και βάλε την αγαπημένη της μουσική να παίζει!

Δεν υπάρχει πιο ωραία στιγμή, από εκείνη που ένα ζεστό αφρόλουτρο σε περιμένει και ακούς την αγαπημένη σου μουσική!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;