Πρόταση Βιβλίου: Σκέψεις - Wolinski
Από τις εκδόσεις Ροές επανακυκλοφόρησε, εντεταγμένο πλέον στη σειρά microMEGA

 

Από τις εκδόσεις Ροές επανακυκλοφόρησε, εντεταγμένο πλέον στη σειρά microMEGA (αρ. 78), το βιβλίο Σκέψεις τού Georges Wolinski, του Γάλλου σκιτσογράφου και συγγραφέα που δολοφονήθηκε στην πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στο Charlie Hebdo σε πρόλογο του Στάθη.

Οι Σκέψεις συγκροτούν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του ανατρεπτικού ευθυμογράφου με το βιτριολικό χιούμορ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι «όλη του τη ζωή αγωνιζόταν ενάντια στα ταμπού, όποια κι αν ήταν αυτά» και του οποίου το έργο «δεν σβήνεται ούτε με σφαίρες».

Οι Σκέψεις χωρισμένες θεματικά και εμπλουτισμένες με σκίτσα, είναι ένα βιβλίο-καθρέφτης τού… χειρότερου εαυτού μας. Ο Βολίνσκι μάς δείχνει όλες τις όψεις: τον εθνικιστή, τον ξενόφοβο, τον ρατσιστή, τον σεξομανή, τον μαζοχιστή, τον αριστεριστή, τον φασίστα, τον ηλίθιο, τον κακό και τον μαλάκα. Εξωθεί την πραγματικότητα στα όριά της – και μας δίνει, πίσω από το ακραίο, το γκροτέσκο, την πλάκα και το αστείο, το έναυσμα για πολύ σοβαρές σκέψεις.

Το βιβλίο Σκέψεις εκδόθηκε για πρώτη φορά στη Γαλλία στις αρχές της δεκαετίας του 1980 (και λίγο αργότερα κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα, από τις εκδόσεις Ροές), αναδεικνύοντας τον Βολίνσκι, το δημιουργό που συνδύαζε το οξύ πενάκι του σκιτσογράφου με την ακόμα οξύτερη πένα του σχολιαστή, ως έναν από τους «τραχύτερους και ωμότερους ευθυμογράφους».

Τον «εν θερμώ» γραμμένο πρόλογο για αυτή τη νέα έκδοση υπογράφει ο γνωστός ομότεχνος του Βολίνσκι, γελοιογράφος Στάθης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;