Δείτε ποιες χώρες θα επιβιώσουν από την κλιματική αλλαγή!

Από neolaia.gr Team 2 Ιουνίου 2018

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Βρετανική ιατρική εφημερίδα The Lancet, οι επιπτώσεις από τη κλιματική αλλαγή είναι πολύ πιο σοβαρές από ότι πιστεύουμε μέχρι στιγμής:

 

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί πλέον πραγματικότητα. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Βρετανική ιατρική εφημερίδα The Lancet, οι επιπτώσεις από τη κλιματική αλλαγή είναι πολύ πιο σοβαρές από ότι πιστεύουμε μέχρι στιγμής: Σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990, ως και τέσσερις φορές περισσότερο οι άνθρωποι θα εκτεθούν σε ακραίες βροχοπτώσεις και ο αριθμός των ανθρώπων που βιώνουν την ξηρασία πιθανότατα θα τριπλασιαστεί, αναφέρουν οι New York Times που δημοσιεύουν την έκθεση.

Οι υπεύθυνοι του Eco Experts δημιούργησαν ένα γράφημα με βάση πληροφορίες από το Notre Dame Global Adaptation (ND-Gain), μια ετήσια κατάταξη των χωρών που είναι σε καλύτερη δυνατή θέση να προσαρμοστούν σε έναν πλανήτη που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Οι χώρες που σκιαγραφούνται με κόκκινο και τις αποχρώσεις αυτού, βρίσκονται σε υψηλότερο κίνδυνο συγκριτικά με αυτές που σκιαγραφούνται με τις πράσινες αποχρώσεις. Η Ελλάδα φαίνεται να μην διατρέχει μεγάλο και άμεσο κίνδυνο, όσον αφορά τουλάχιστον την κλιματική αλλαγή, γιατί αναφορικά με την οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση που διανύουμε, οδεύουμε προς την καταστροφή.

Δείτε τα γραφήματα.

κλιματική αλλαγή - χάρτης κλιματική αλλαγή - χάρτης

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486