ΟΑΕΔ: Επιτέλους έτοιμη προκήρυξη για το νέο πρόγραμμα των 15.000 ανέργων!

Από neolaia.gr Team 25 Ιουνίου 2018

ΟΑΕΔ: Δείτε αναλυτικά!

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, πρόκειται να εκδοθεί η προκήρυξη για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά θέσεις εργασίας για 15.000 άνεργους νέους ηλικίας 18- 29 ετών.

Όπως έχει ήδη διευκρινιστεί, το συγκεκριμένο πρόγραμμα πρόκειτα να υλοποιηθεί σε δύο στάδια. Αρχικά θα γίνουν οι προσλήψεις 10.000 νέων ανέργων, και θα ακολουθήσουν ακόμα 5.000, κατά κύριο λόγο για πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, προκειμένου να απασχοληθούν σε νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, του ιδιωτικού ή κοινωνικού τομέα της οικονομίας.

ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία: Νέα ανακοίνωση για το Voucher!

Η πρώτη φάση θα προκηρυχθεί και θα κατανέμεται σε 6.000 θέσεις για ανέργους πτυχιούχους πανεπιστημόων και ΤΕΙ , ενώ οι υπόλοιπες 4.000 θέσεις θα αφορούν αποφοίτους λυκείου.

Το πρόγραμμα, προβλέπει επιδότηση έως και 500 ευρώ τον μήνα για απασχόληση τουλάχιστον 15 μηνών (το 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου), με ανώτατο όριο επιδότησης τα 400 ευρώ μηνιαίως για τους νέους έως 25 ετών και τα 500 ευρώ για τους νέους άνω των 25 ετών.

Η διάρκεια της επιχορήγησης θα είναι μεγαλύτερη εάν ο εργοδότης προσλάβει μακροχρόνια ανέργους και δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση προσωπικού για ένα τρίμηνο πριν από την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486