Ανοιχτά μαγαζιά Κυριακή: Αυτό θα είναι το ωράριο λειτουργίας στις 15 Ιουλίου!

Από neolaia.gr Team 12 Ιουλίου 2018

Ανοιχτά μαγαζιά Κυριακή: Δες τι ώρες μπορείς να κάνεις τα ψώνια που θες!

Ανοιχτά μαγαζιά Κυριακή: Από τη Δευτέρα 9 Ιουλίου έχουν ξεκινήσει οι θερινές εκπτώσεις 2018 και σε μία προσπάθεια να αυξηθεί ο τζίρος των καταστημάτων, θα εφαρμοστεί για ακόμα μία φορά η πρακτική των ανοιχτών καταστημάτων την Κυριακή, η οποία ισχύει για συγκεκριμένες Κυριακές μέσα στον χρόνο.

Την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018 λοιπόν, τα μαγαζιά και τα σούπερμάρκετ θα είναι ανοιχτά, ενώ το ωράριο λειτουργίας θα είναι 11 π.μ. – 8 μ.μ.

Οι θερινές εκπτώσεις 2018 θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου, οπότε οι καταναλωτές σε όλη τη χώρα θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν ό,τι χρειάζονται σε χαμηλότερες τιμές και εκμεταλλευόμενοι τις προσφορές που υπάρχουν.

Στην διάρκεια των εκπτώσεων είναι υποχρεωτική η αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, ενώ προτείνεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστών έκπτωσης.

Δείτε όλες τις Κυριακές του χρόνου που θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά εδώ!

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης.

Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
Επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από…% έως… %»).
Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ανοιχτά μαγαζιά Κυριακή: Απεργία ανακοίνωσε η ΟΙΥΕ ως αντίδραση στο άνοιγμα

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), προκηρύσσεται πανελλαδική απεργία στο εμπόριο, την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018, ενάντια στη συνεχιζόμενη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

«Ο αγώνας των εμποροϋπαλλήλων ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων και στη δουλειά τις Κυριακές είναι στην πραγματικότητα αγώνας όλων των εργαζομένων για την υπεράσπιση του 8ώρου, 5νθημέρου, του 40ωρου, κατάκτηση που εργοδότες και κυβερνήσεις θέλουν να καταργήσουν» επισημαίνει η Ομοσπονδία, ενώ καλεί τα σωματεία-μέλη της σε όλη τη χώρα και τους εργαζόμενους να δώσουν αποφασιστικά την απεργιακή μάχη της υπεράσπισης της Κυριακής με κατά τόπους συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486