Βάσεις 2018: Μερική ή ολική ανάκληση του μηχανογραφικού! Πώς γίνεται;
Δες τι προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία και που θα υπάρξει πτώση στις Βάσεις 2018.

Οι Βάσεις 2018 αναμένεται να ανακοινωθούν τον Αύγουστο αλλά προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια σχετική ανακοίωση από το Υπουργείο Παιδείας για την ημερομηνία.

Το μηχανογραφικό 2018 ήταν αυτό που κλήθηκαν να «αντιμετωπίσουν» οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες 2018, και η υποβολή τους ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, 16 Ιουλίου. Όμως, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής και εντός καθοριζόμενου χρονικού διαστήματος, επιτρέπεται μόνο η μερική ή ολική ανάκληση της δήλωσης προτιμήσεων.

Ως προθεσμία ορίζεται η Τετάρτη 18-7-2018, μέσα στην οποία οι υποψήφιοι που υπέβαλαν εμπρόθεσμα το μηχανογραφικό τους δελτίο, μπορούν να προχωρήσουν σε μερική ή ολική ανάκληση προτιμήσεων.

Για την υλοποίηση της διαδικασίας, όσοι υποψήφιοι τυχόν επιθυμούν μερική ή ολική ανάκληση προτιμήσεων, πρέπει να επισκεφθούν στο διαδίκτυο την ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams-delpref.it.minedu.gov.gr. Μέσω αυτής της εφαρμογής, θα μπορούν ΜΟΝΟ να διαγράψουν κάποια/κάποιες από τις προτιμήσεις τους ή και όλες. Διευκρινίζεται ότι δεν θα μπορούν να αλλάξουν τη σειρά των προτιμήσεων ούτε να προσθέσουν νέες προτιμήσεις. Μετά την διαγραφή/ές κάποιας προτίμησης, οριστικοποιούν εκ νέου το μηχανογραφικό δελτίο, το οποίο διατηρεί τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου αλλά με νεότερη ημερομηνία.

Βάσεις 2018: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις μέχρι την ανακοίνωση τους!

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι οριστική και μετά την παρέλευσή της δεν θα γίνει δεκτή καμία αλλαγή στα μηχανογραφικά δελτία. Η εφαρμογή θα κλειδώσει και θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική επεξεργασία των μηχανογραφικών δελτίων.

Οι υποψήφιοι που έχουν ήδη οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο, από την επόμενη εβδομάδα, θα έχουν πλέον πρόσβαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, μόνο για να βλέπουν την οριστικοποιημένη μορφή του μηχανογραφικού δελτίου, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου.

Ποιες είναι οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2018;

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι ιατρικές σχολές θα παρουσιάσουν πτώση, καθώς φέτος μόλις 917 υποψήφιοι πέτυχαν από 18.500 μόρια και πάνω στο πεδίο που αφορά τις επιστήμες Υγείας, έναντι 1.386 πέρσι. Μάλιστα, βάσει των εκτιμήσεων, απώλεια ακόμα και 350 με 400 μορίων αναμένεται να σημειωθεί στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης. Καθοδική θα είναι η πορεία σε σχεδόν όλες τις σχολές των θετικών και τεχνολογικών σπουδών.

Στον αντίποδα, οι Νομικές και οι σχολές Ψυχολογίας των κεντρικών Ιδρυμάτων φαίνεται ότι θα «κερδίσουν» κάποια δεκάδες μόρια σε σχέση με πέρσι, ενώ στα Οικονομικά η άνοδος αναμένεται να φτάσει ακόμα και 200 μόρια.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;