Έλληνες στρατιωτικοί: Απόρριψη του νέου αιτήματος αποφυλάκισης! Τι ανέφερε ο Τούρκος εισαγγελέας; (video)
Νέες εξελίξεις στην υπόθεση!

Η κατάσταση χειροτερεύει μέρα με τη μέρα και οι Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν κρατούμενοι.

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση που αφορά τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ μέσα από ρεπορτάζ του Μανώλη Κωστίδη που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Σήμερα».

Προς το παρόν, φαίνεται πως οι Έλληνες σταρτιωτικοί δεν έχουν διαπράξει κάποιο έγκλημα, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Τούρκος εισαγγελέας που βρίσκεται στην υπόθεση κάνει λόγο για παρουσία ισχυρής υποψίας του εγκλήματος της εισόδου τους σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη και παράλληλα ζήτησε εκτενέστερη έρευνα των κινητών τηλεφώνων που είχαν πάνω τους οι Έλληνες στρατιωτικοί. Μάλιστα, ο εισαγγελέας δε δίστασε να πει πως οι κατηγορίες μπορεί να αλλάξουν και να βρεθούν αντιμέτωπη με φυλάκιση δυο ετών που είναι το κατώτατο όριο της ποινής που προβλέπεται.

Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης,  βρέθηκαν χθες στα δικαστήρια καθώς είχαν καταθέσει πάλι αίτημα αποφυλάκισης τους (είναι η πέμπτη φορά)και δυστυχώς δεν έγινε δεκτό με αποτέλεσμα να αφήσει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ο Τούρκος εισαγγελέας και το δικαστήριο της Ανδριανούπολης δέχτηκε τα όσα είπε. Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί έδωσαν ξανά κατάθεση και δεν άλλαξαν τίποτα από αυτά που ήδη γνωρίζαμε.

Δυστυχώς, μέσα από την εκπομπή ακούσαμε πως δεν υπάρχει αισιοδοξία ότι θα λυθεί σύντομα το θέμα και οι Έλληνες σταρτιωτικοί κρατούνται συνολικά 140 ημέρες και συνεχίζουν. Υπάρχουν έντονες προσπάθειες από την Αθήνα να λυθεί το ζήτημα αλλά φαίνεται πως η Τουρκία αναμένει να δει την καλή πρόθεση της χώρας μας, καθώς ζητούν τους περίφημους «8». Όλοι περιμένουν με αγωνία τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, καθώς αναμένεται να συζητήσουν για το τόσο σοβαρό θέμα που έχει προκύψει.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξη του στον Antenna, μίλησε για την υπόθεση αναφέροντας πως η  Τουρκία στην υπόθεση αυτή, που είναι υπόθεση καραμπινάτης παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φαίνεται ότι λειτουργεί με όρους που δεν είναι μέσα στα όρια και θεωρεί πως ο Ερντογάν  χρησιμοποιεί το ζήτημα για να διαπραγματευθεί για άλλα πράγματα κι αυτό είναι το απαράδεκτο.

Δες το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;