Φωτιά στην Αττική: Δες αναλυτικά ποια είναι τα σημεία όπου συλλέγονται είδη πρώτης ανάγκης!
Δες τη λίστα για να μπορέσεις να βοηθήσεις τους πληγέντες που βρέθηκαν στη μεγάλη φωτιά στην Αττική.

Η φωτιά στην Αττική προκάλεσε τεράστιες καταστροφές και πολλοί πολίτες είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται ενώ μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί επίσημα 50 νεκροί.

Η Αττική το τελευταίο 24ωρο έχει πληγεί από το ξέσπασμα μιας μεγάλης φωτιάς και περιοχές από το Μάτι και η Κινέτα βρέθηκαν στο έλεος της. Οι αρχές της Πυροσβεστικής και πολλές οργανώσεις όπως ο Ευθρός Σταυρός έσπευσαν αμέσως για να βοηθήσουν όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούν.

Οι συνθήκες είναι πάρα πολλές δύσκολες και χρειάζεται να εκπονηθεί ένα σχέδιο για να μπορέσουν όλοι να λειτουργήσουν σωστά και να υπάρχξει μεγαλύτερη βοήθεια προς τους συναθρώπους μας.

Φωτιά στην Αττική: Έκτακτη αιμοδοσία – Μάθε που μπορείς να δώσεις αίμα!

Η ελληνική κοινωνία δε μένει αμέτοχη στη μεγάλη φωτιά στην Αττική, καθώς πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να συνεισφέρουν με τον τρόπο τους και για μια ακομη φορά πολλές οργανώσεις αλλά και δήμοι έχουν ξεκινήσει τη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, με σκοπό να δοθούν στους πληγέντες που βρέθηκαν στην τραγική φωτιά στην Αττική.

Δες πως μπορείς να συνεισφέρεις και που μπορείς να απευθυνθείς: 

Δημαρχείο Ραφήνας

Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο στη Ραφήνα, Ελευθερίου Βενιζέλου 21, Υπόψη Κου Χαχολάκη (αντιδήμαρχος) Τηλ 6974916039 υπάρχει ανάγκη για νερό και τρόφιμα.

 Δήμος Μαραθώνος

Συγκεντρώνονται τρόφιμα, νερά και ήδη πρώτης ανάγκης στο Δημοτικό Κατάστημα Νέας Μάκρης (Λεωφ. Μαραθώνος 104). .

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους στην Oracle Hellas (Μεσογείων 265, Ν.Ψυχικό) μέχρι αύριο 16.00 .

Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο στη Ραφήνα υπάρχει ανάγκη για νερά και συσκευασμένα τρόφιμα.  Ελευθερίου Βενιζέλου 21, Υπόψη Κου Χαχολάκη (αντιδήμαρχος) Τηλ 6974916039

Φωτιά στην Αττική: Κέντρο συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης στο Μοσχάτο!

Στο ΚΑΠΗ της Κινέτας υπάρχει κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού (τηλ: 22960 65700) για να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που έχουν προκύψει εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς στην Κινέτα.

Το ΚΑΠΗ Μεγάρων (τηλ: 22960 89150) παραμένει ανοικτό συνεχώς και υπάρχει κλιμάκιο υπαλλήλων του Δήμου για να προσφέρει συνδρομή σε όσους έχουν ανάγκη για στέγη και οποιαδήποτε φροντίδα.

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες στο ΚΕΕΛΠΝΟ!

Το Κλειστό Γυμναστήριο στο Εθνικό Στάδιο της πόλης των Μεγάρων (τηλ: 22960 81088) είναι  ανοικτό, για όσους επιθυμούν να διανυκτερεύσουν και χρειάζονται γενικώς στέγη, νερό, φαγητό και ιατρική φροντίδα. Στο τηλέφωνο 22960 81841 μπορεί να καλέσει όποιος επιθυμεί το γραφείο Δημάρχου Μεγαρέων αν έχει ανάγκη.

Δήμος Βάρης -Βούλας-Βουλιαγμένης

Είδη πρώτης ανάγκης και συγκεκριμένα νερά, πάνες, μωρομάντηλα, μπισκότα, φρυγανιές, παξιμάδια, γάζες, fucidin και betadine.

Παρακαλούνται όσοι είναι σε θέση να βοηθήσουν να φέρουν σήμερα από τις 15.00 έως τις 20.00 στο Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα) και αύριο και μεθαύριο (Τετάρτη 25/7 και Πέμπτη 26/7) στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (Ζεφύρου 2, Βούλα) από τις 09.00 έως τις 15.00, μόνο τα προαναφερόμενα είδη προκειμένου να αποσταλούν στους πληγέντες.

Δήμος Πειραιά

Οι δημότες που επιθυμούν να προσφέρουν βοήθεια, να φέρουν στο Γραφείο Εθελοντισμού του δήμου Πειραιά στην πλατεία Κοραή: φάρμακα, γάζες, betadine, fucidin, fucicort, μάσκες, μωρομάντηλα, καθώς και σνακς όπως μπισκότα, κρουασάν, φρυγανιές, παξιμάδια κ.α, προκειμένου να αποσταλούν στις πληγείσες περιοχές.

Το Γραφείο Εθελοντισμού θα παραμείνει ανοικτό για τον σκοπό αυτό από σήμερα έως την Πέμπτη 26/7 και θα λειτουργεί από τις 08:00 έως τις 20:00

Όσοι αναζητούν δικούς τους ανθρώπους, οι οποίοι αγνοούνται μπορούν να καλέσουν στο 199, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

Δήμος Περιστερίου 

Ο Δήμος Περιστερίου διοργανώνει άμεση εκστρατεία αλληλεγγύης με τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης για τους πυροπαθείς της Αττικής. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για: γάζες, betadine, fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, τρόφιμα μακράς διαρκείας (φρυγανιές, μπισκότα κ.α.). Οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν την βοήθειά τους στο κεντρικό Δημαρχείο Περιστερίου – στάση Μετρό “Περιστερίου”.

Για τα ζώα που βρέθηκαν και χρειάζονται βοήθεια μπορείτε να απευθυνθείτε εδώ

Δες και αυτό: Φωτιά στην Αττική: Χρήσιμες πληροφορίες που όλοι πρέπει να μοιραστούμε!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;