Πυρκαγιές Αττικής: Η Πυροσβεστική προειδοποιεί για τη χρήση drones!
Δες τι αναφέρει!

Προειδοποίηση της Πυροσβεστικής για τα drones που πετούν ελεύθερα πάνω από τις πυρκαγιές Αττικής.

Οι πυρκαγιές Αττικής προκάλεσαν τεράστιες ζημιές στα κτίρια που ρβίσκονται σε διάφορες περιοχές και δυστυχώς, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμός, τα θύματα της εθνικής τραγωδίας, έφτασαν τους 81.

Η Πυροσβεστική ανήρτησε δελτίο Τύπου στην ιστοσελίδα της με τον επίσημο απολογισμό τις πυρκαγιές Αττικής, και παράλληλα προειδοποίησε όσους χρησιμοποιούν drones, να προσπαθήσουν να σταματήσουν διότι είναι επικίνδυνο και εμποδίζει τη δουλειά που κάνουν τα αεροπλανοφόρα.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στο δελτίο Τύπου:

«Τέλος θα ήθελα να επισημάνω ότι τόσο από στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και από ρεπορτάζ των Ραδιοτηλεοπτικών καναλιών, ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ότι στην περιοχή εκτέλεσης επιχειρήσεων πυρόσβεσης (στην περιοχή Μάτι), πετούσαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drone), προκειμένου να προβάλλουν τα επίμαχα σημεία των περιοχών αυτών. Τονίζεται ότι κάθε πτήση τόσο επανδρωμένων όσο και μη επανδρωμένων εναερίων μέσων στην ευρύτερη περιοχή εκτέλεσης επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, αποτελεί σοβαρή παράβαση και δημιουργεί κινδύνους ασφάλειας πτήσεων. Για το λόγω αυτό ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ η πτήση των προαναφερόμενων μέσων σε ακτίνα περίπου 10 χιλιομέτρων από το κέντρο της περιοχής. Παραβίαση του υφιστάμενου πλαισίου επισύρει ιδιαίτερα αυστηρές ποινικές και διοικητικές ποινές. Εξαιρούνται οι πτήσεις που έχουν την προβλεπόμενη άδεια από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και την έγκριση του ΠΣ».

Επίσης είναι καλό όσοι μπορούν να βοηθήσουν τις Αρχές αλλά και τις οργανώσεις που έχουν ξεκινήσει να ζητούν εθελοντές για να μοιράσουν τα τρόφιμα αλλά και τα φάρμακα που έχουν συγκεντρωθεί γαι τους πληγέντες.

Δες και αυτό: Πυρκαγιές Αττικής: Στους 81 οι νεκροί – «Μάχη» για να βρεθούν οι αγνοούμενοι

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;