Έκτακτη συνέντευξη Τύπου - Τι είπαν για τη φωτιά στην Αττική Τζανακόπουλος-Τόσκας;
Φωτιά στην Αττική: Τα στοιχεία «μαρτυρούν» εγληματική ενέργεια σύμφωνα με τον κ.Τόσκα.

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου για τη φωτιά στην Αττική , παραχώρησαν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ.Νίκος Τόσκας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο αρχηγός της ελληνικής αστυνομίας και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής κ. Σωτήρης Τερζούδης.

Οι δημοσιογράφοι συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης»  όπου παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον όσα είχαν να πουν για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Αττική και μέχρι ατιγμής θρηνούμε 84 θύματα.

Οι ερωτήσεις πολλές και οι απαντήσεις ακόμη περισσότερες.

Φωτιά στην Αττική: Τι δείχνουν μέχρι στιγμής οι αναφορές για τις αυτοψίες των κτιρίων;

Ο κ.Τόσκας μιλώντας στους δημοσιογράφους έκανε λόγο για σοβαρά ίχνη και στοιχεία που αφορούν σε εφκληματική ενέργεια και ότι διεξάφωνται έρευνες με σκοπό να δουν αν όντως υφίσταται αυτό το γεγονός.

«Πρώτα θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου οδύνη για το χαμό τόσων ανθρώπων. Είναι υποχρέωση όλων μας η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Σε ότι αφορά τις έρευνες που γίνονται από την πυροσβεστική και την αστυνομία, θα ήθελα να τονίσω ότι έχουμε σοβαρά ίχνη και στοιχεία για εγκληματική ενέργεια, για εμπρησμό. Παρουσιάστηκαν πολλές άλλες εστίες και πυρκαγιές, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Σε ότι αφορά την πυρκαγιά που ξεκίνησε στην Πεντέλη. Εκεί μας προβληματίζουν αρκετά ζητήματα. Δεν σας κρύβω ότι υπάρχει εύρημα που μας έχει οδηγήσει σε ανακριτικές έρευνες που προχωρούν πολύ γρήγορα. Μας προβληματίζει και ο τελευταίος εμπρησμός στη Νέα Μάκρη, που απείχαν το ένα μέτωπο από το άλλο 300 μέτρα. Θα ήθελα να τονίσω τις ακραίες κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούσαν σε όλη την περιοχή και να μην ξεχνάμε την ιδιαίτερη αυτοθυσία των πυροσβεστών, αστυνομικών και εθελοντών, που βοήθησαν για τον περιορισμό των απωλειών».

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε μπροστά στις κάμερες πως ζήτησε την παραίτηση του από τον πρωθυπουργό κ.Αλέξη Τσίπρα αλλά δεν την έκανε δεκτή. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Οι πολιτικές ευθύνες αφορούν εμένα. Προσπαθώ να βρω ποια είναι τα λάθη και ποιοι έχουν την ευθύνη, σας λέω ότι δεν μπορώ να βρω μεγάλα λάθη επιχειρησιακά σε όλη αυτήν την κατεύθυνση των επιχειρήσεων. Την επομένη μέρα της τραγωδίας, ζήτησα, για λόγους συνειδησιακούς, την παραίτησή μου από τον πρωθυπουργό και εκείνος μου είπε ότι είναι η ώρα της πάλης. Εγώ έθεσα την παραίτησή μου στον κ. πρωθυπουργό και δεν την έκανε δεκτή».

Από την πλευρά του, ο κ.Τζανακόπουλος δήλωσε πως από την πρώτη στιγμή, ο πρωθυπουργός είχε δώσει εντολή να γίνει διερεύνηση των στοιχείων που βρέθηκαν στη μεγάλη φωτιά στην Αττική για να μην μείνει κανένα ερώτημα αναπάντητο. Παράλληλα ανέφερε πως κλιμάκια της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και άλλων υπηρεσίων, προσπαθούν να διεξοδικά τα αίτια της τραγωδίας και πως καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για να δοθεί απάντηση στα ερωτήματα όλων.

Οι τέσσερις άνδρες δήλωσαν περήφανοι για τον τρόπο διαχέιρισης της κατάσταση για τη φωτιά στην Αττική και έδωσαν τα συγχαρητήρια τους σε όλους όσους συμμετείχαν και συμμετέχουν στις όποιες προσπάθειες για να δοθεί ένα «ανακουφιστικό» τέλος στη μεγάλη καταστροφή που προκάλεσε η πύρινη λαίλαπα.

Δες το βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook:

Δες και αυτό: Φωτιά στην Αττική: Αυτές είναι οι τρέχουσες ανάγκες! Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
19:45
-
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
19:45
-
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;