Φωτιά στην Αττική: Πώς μπορείς να γίνει εθελοντής και να βοηθήσεις;

Από neolaia.gr Team 27 Ιουλίου 2018

Η βοήθεια όλων είναι σημαντική...

Η μεγάλη φωτιά στην Αττική προκάλεσε τεράστιες ζημιές στις περιουσίες ανθρώπων αλλά το σημνατικότερο όλων και το πιο τραγικό είναι πως θρηνούμε θύματα.

Από τη μεγάλη φωτιά στην Αττική «χάθηκαν» 84 ψυχές, σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, υπάρχουν αρκετοί αγνοούμενοι ενώ δεν ήταν λίγοι οι τραυματίες που μπήκαν στο νοσοκομείο. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν πήγαν καλά και στον απόηχο της τραγωδίας βλέπουμε ανθρώπους να ζητούν από κάποιον να αναλάβει ευθύνες χωρίς να καταλαβαίνουν πως δεν είναι η ώρα για τέτοια πράγματα, αλλά για πράξεις που θα βοηθήσουν όσους βίωσαν από κοντά το σκληρό πρόσωπο της πύρινης λαίλαπας.

Η κινητοποίηση του κόσμου για τη μεγάλη φωτιά στην Αττική είναι τεράστια και όλοι μας προσπαθούμε να κάνουμε – καθένας με τον τρόπο του- να βοηθήσουμε τους πληγέντες και να ανακουφίσουμε τον πόνο τους… αν και τίποτα δε θα καταφέρει να τους σβήσει τις αναμνήσεις που δημιουργήθηκαν στο μυαλό τους.

Οι δήμοι της Ραφήνας, της Νέας Μάκρης, της Γλυφάδας και άλλων περιοχών της Αττικής έχουν καταφέρει με την τεράστια συνδρομή των πολιτών να συγκεντρώσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, με σκοπό να σταλούν στους πληγέντες.

Αν είσαι από αυτούς που θέλουν να συμμετέχουν ενεργά στη βοήθεια μπορείς να απευθυνθείς στους δήμους:

Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου: 

2294321001
2106039550
Αραφηνίδων Αλων 12, 19009, Τ.Κ. 190 09 Ραφήνα

Δήμος Μαραθώνα:

Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντική εργασία παρακαλούμε να απευθύνονται στο τηλέφωνο 22943-20552 ή να προσέρχονται στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο (Πρώην Αμερικάνικη Βάση). Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει και σταθμός πρώτων βοηθειών.

Πλατεία Νερού: 

Υπάρχει ανάγκη από εθελοντές. Πηγαίνετε κατευθείαν, δίνετε το όνομα σας στη γραμματεία. Οι ώρες που ισχύουν είναι 8:00-20:00 και ισχύουν για την Παρασκευή και το Σάββατο.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεςι ,πως πρέπει να καλέσεις στο τηλέφωνο που δίνουν κάποιοι δήμοι για να μπορέσεις να ενημερωθείς για τις ανάγκες τους και να σε ενημερώσουν κατάλληλα.

Για μια ακόμη φορά, τα social media παίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίχυση του σκοπού και δεν είναι λίγοι αυτοί που με τις αναρτήσεις τους ενημερώνουν τον κόσμο για τους εθελοντές που χρειάζονται διάφορες οργανώσεις:

 

 

 

 

 

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486