Bikini Body: Ο φόβος και ο τρόμος που μας κούρασε!
Ακουμπώντας ένα θέμα που κάνει "τζιζ"!

Αποφάσισα να πιάσω ένα θέμα που η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών φοβάται να πλησιάσει, είτε τολμά να το παραδεχτεί, είτε όχι.

Από τη στιγμή που ένα κορίτσι θα φτάσει στην εφηβεία, ακόμα και δεν έχει πρόβλημα με παχυσαρκία, θα ξεκινήσει να αγχώνεται για το πως δείχνει το σώμα της και πως θα μπορέσει να βγει στην παραλία δείχνοντας “στα καλύτερά της”. Και συνεχίζει να νιώθει το ίδιο μέχρι πολύ μεγάλη ηλικία. Το (μεταφορικό) βάρος αυτό, είναι τεράστιο για την ψυχολογία της κάθε γυναίκας. Φτάνουμε σε σημείο να αμφισβητούμε τον εαυτό μας, να κοιτάμε τον καθρέφτη με απέχθεια, να καταπονούμε το σώμα μας με εξαντλητικές δίαιτες που δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα, παραμόνο βλάπτουν τον οργανισμό μας…

Κι όλα αυτά γιατί; Για να κάνουμε κάτι τελείως φυσικό. Να πάμε να κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα.

Και ειλικρινά πιστεύω ότι δεν φταίνε οι άνδρες που αισθανόμαστε αυτή την πίεση. Όχι. Είναι οι γυναίκες που μας φοβίζουν περισσότερο. Γιατί είμαστε αδυσώπητες στην κριτική μας. Σχολιάζουμε από το μαγιώ κάποιας που θα δούμε στην παραλία, μέχρι τη δεξιά γωνία του μπουτιού της.

Είναι αδιανοήτα χαζό ότι βάζουμε εμείς οι ίδιες την πίεση στον εαυτό μας και πετάμε τόσες κακίες για να νιώσουμε καλύτερα για το δικό μας σώμα.

Έρχομαι όμως στο θέμα που μπαίνει στα χωράφια του politically correct. Ένα από αυτά τα θέματα “Βλέπετε αλλά μην αγγίζετε”. Που προσωπικά απεχθάνομαι, αλλά δεν είναι της παρούσης.

Το κίνημα του Body Positivity. Αχ τι καημός και πόσα λάθη. Λοιπόν… Μία γυναίκα, ένα κορίτσι, ένας άνδρας, ένας ΑΝΘΡΩΠΟΣ γενικά μπορεί να είναι όσα κιλά θέλει. Δεν πέφτε σε κανέναν λόγος. Και μάλιστα μπορεί να φοράει ότι θέλει, να βγει στην παραλία με ότι μαγιώ θέλει και κανένας δε μπορεί να πει τίποτα. ΑΛΛΑ! Είναι λάθος να πλασάρουμε έναν εμφανώς παχύσαρκο άνθρωπο σαν υγιές πρότυπο. Δεν είναι αυτός ο στόχος, απομακρυνόμαστε από το ζητούμενο. Και ναι… Δεν είναι υγιές. Όχι, γιατί το λέω εγώ, αλλά γιατί επιστημονικές έρευνες χρόνων έχουν αποδείξει ότι η παχυσαρκία συνδέεται με ένα σωρό αρρώστιες που μπορούν να είναι μοιραίες για τη ζωή του ανθρώπου.

Είναι αυτονόητο ότι δεν αναφέρομαι στις περιπτώσεις που το “σκαρί” κάποιου είναι πιο ογκώδες ή πιο αδύνατο αντίστοιχα. Τότε μιλάμε για θέμα κατασκευής.

Ζούμε στην εποχή της ενημέρωσης και το “wellness” μεσουρανεί. Μπορείς πολύ εύκολα να μάθεις πως μπορείς να βοηθήσεις διατροφικά τον οργανισμό σου και ξέρεις ότι η γυμναστική συμβάλλει στο να παραμείνεις δυνατός και υγιής. Και στην πραγματικότητα αυτό είναι που έχει σημασία. Να φροντίζει ο καθένας τον εαυτό του, κοιτώντας μόνο το δικό του σώμα και τα δικά του κιλά.

Ας σταματήσουμε πια να τρώμε καταπίεση μηνών για να κάνουμε κάτι τόσο απλό, όσο είναι μια βόλτα και μια βουτιά στη θάλασσα.

Παρακάτω θα βρεις ένα βίντεο που είναι ΤΟ ΜΟΝΟ με το οποίο συμφωνώ όσον αφορά τέτοιου είδους θέματα. Αξίζει να το δεις!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;