Ταινίες που δεν γυρίστηκαν ποτέ!
Ακόμα και οι μεγαλύτεροι σκηνοθέτες στον κόσμο έχουν "φάει" απογοητεύσεις στο παρελθόν με ταινίες που δεν κατάφεραν ποτέ να βγάλουν!

Ακόμα και οι μεγαλύτεροι σκηνοθέτες στον κόσμο έχουν “φάει” απογοητεύσεις στο παρελθόν με ταινίες που δεν κατάφεραν ποτέ να βγάλουν!

Σύμφωνα με το Le cahiers du cinema, ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ, ο Φράνσις Φορντ Κόπολα, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο Τιμ Μπάρτον, αλλά και ο Ντέιβιντ Λιντς είναι μερικοί απο αυτούς.

Μπορεί να είχαν γράψει ιστορία, μπορεί και όχι..δεν θα μάθουμε ποτέ!

Ποιες είναι αυτές οι ταινίες που δεν γυρίστηκαν ποτέ;

«Ναπολέων», Στάνλεϊ Κιούμπρικ

Stanley-Kubrick

Ο γνωστός σκηνοθέτης Στάνλεϊ Κιούμπρικ ήθελε πάντα να βγάλει μία ταινία για τον Ναπολέοντα.
Για πολύ καιρό έγραφε το σενάριο στο οποίο θα παρουσίαζε κάθε λεπτομέρεια της ζωής του Βοναπάρτη: την παιδική του ηλικία, την ενασχόλησή του με την πολιτική, τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις και τον θάνατό του.

Ο σκηνοθέτης είχε επισκεφθεί τα μέρη που θα γύριζε την ταινία, σκεφτόταν ποιούς ηθοποιούς θα διάλεγε και παράλληλα, έγραφε με κάθε σχολαστικότητα το σενάριο.
Τα στούντιο μοιραζόταν το συναίσθημα. Οι υπεύθυνοι δεν πίστευαν στην ταινία αυτή, μετά και την αποτυχία, νωρίτερα, μιας άλλης ταινίας για τον Ναπολέοντα, με τον Ροντ Στάιγκερ.

Υπάρχουν θεωρίες πως κάποια στοιχεία από το σενάριο για τον «Ναπολέοντα», κατέληξαν απευθείας στο σενάριο για την ταινία που γύρισε αργότερα ο Κιούμπρικ, με τίτλο «Μπάρι Λίντον».
Ωστόσο, η ταινία για τον Ναπολέοντα είχε «στοιχειώσει» τον Κούμπρικ, ήλπιζε πως θα καταφέρει να την γυρίσει μέχρι τον θάνατο του.

«Μεγαλόπολη»-Φράνσις Φορντ Κόπολα

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα για περισσότερο από 20 χρόνια προσπαθούσε να γυρίσει την ταινία «Μεγαλόπολη», μία υπερπαραγωγή με πρωταγωνιστή έναν αρχιτέκτονα της Νέας Υόρκης που προσπαθεί να δημιουργήσει μία ουτοπική πόλη.

Ο σκηνοθέτης του «Νονού» είχε γράψει το σενάριο, περίπου 200 σελίδες γεμάτες ιστορίες και σχέδια, ενώ έψαχνε και τους ηθοποιούς για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, μεταξύ των οποίων ήταν οι Κέβιν Σπέϊσι και ο Γουόρεν Μπίτι.
Το σχέδιο όμως ακυρώθηκε, παραμένοντας θαμμένο κάτω από τα ερείπια της 11ης Σεπτεμβρίου: οι παραγωγοί δεν πίστευαν ότι υπήρχε η δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί μια ταινία για την «πληγωμένη» τότε Νέα Υόρκη.

«Σπάιντερ Μαν» του Τζέιμς Κάμερον με τον Λεονάρντο ντι Κάπριο

Η ταινία «Σπάιντερ Μαν» σε σκηνοθεσία Τζέιμς Κάμερον είχε πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο ντι Κάπριο.

Το σχέδιο είχε μερικές μέρες ζωής, παρόλο που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε ποτε.

Ήταν την δεκαετία του 1990 όταν ο Τζέιμς Κάμερον είχε προσληφθεί από την εταιρία Carolco ως σεναριογράφος, παραγωγός και σκηνοθέτης μίας ταινίας για τον Σπάιντερ Μαν.

Δυστυχώς η ταινία δεν βγήκε ποτέ στο φώς λόγω εσωτερικών νομικών προβλημάτων, εξαιτίας των οποίων λίγο αργότερα χρεοκόπησε η Carolco.
Παρ’ όλα αυτά, ορισμένες ιδέες του Κάμερον χρησιμοποιήθηκαν στην πρώτη ταινία που γύρισε αργότερα ο Σαμ Ρέιμι για τον Σπάιντερ Μαν.

«Night Skies», Στίβεν Σπίλμπεργκ

Την εποχή εκείνη ο Σπίλμπεργκ μόλις είχε ολοκληρώσει τις «Στενές επαφές τρίτου τύπου» και προσανατολιζόταν σε μία άλλη ταινία επιστημονικής φαντασίας και τρόμου, το Night Skies.

Ο  σκηνοθέτης ήθελε να διηγηθεί την ιστορία μίας οικογένειας στο Κεντάκι των ΗΠΑ, την οποία απειλούσαν οι εξωγήινοι.

Είχε προσλάβει, μάλιστα, ως σεναριογράφο τον Τζον Σέιλς. Όταν εκείνος διάβασε το σενάριο το βρήκε πολυ “σκοτεινό”.

Στη συνέχεια, βέβαια, χρησιμοποίησε στοιχεία από εκείνο το σενάριο, τα οποία χρησιμοποίησε στις ταινίες του, ΕΤ και το «Πνεύμα του Κακού».

«Σούπερμαν» με Νίκολας Κέιτζ, Τιμ Μπάρτον

Superman-Lives-1
Ο Νίκολας Κέιτζ ως Σουπερμαν θα ζει μόνο στην φαντασία μας πια.

Ωστόσο, μόνο ένα κομμάτι της ταινίες πήρε σάρκα και οστά. Η φωτογραφία που κυκλοφόρησε λίγο πριν την έναρξη των γυρισμάτων της ταινίας «Ο Σούπερμαν ζει!», με σκηνοθέτη τον Τιμ Μπάρτον και πρωταγωνιστή τον Νίκολας Κέιτς.

Θα τον βλέπαμε να πεθαίνει και στη συνέχεια να επιστρέφει έτοιμος να αναμετρηθεί με τον κακοποιό Braniac.

Η ταινία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ καθώς το σενάριο άλλαζε συνεχώς και πλέον στολίζει τον κατάλογο με τις ταινίες που δεν γυρίστηκαν ποτέ!

«KILL BILL 3», Κουέντιν Ταραντίνο

Για χρόνια ο Κουέντιν Ταραντίνο έλεγε ότι θα γύριζε το Kill Bill. 3, με υπόθεση την κόρη της νύφης, η οποία είναι έτοιμη να εκδικηθεί τους εχθρούς της μαμας της.

Ωστόσο, μέχρι τώρα δεν έχει γραφτεί κανένα σενάριο για την ταινία, ενώ ο ίδιος ο Ταραντίνο δήλωσε ότι μετά από δέκα-δώδεκα ταινίες που έχει σκηνοθετήσει σκέφτεται να συνταξιοδοτηθεί και να αλλάξει επάγγελμα.

 

«Ομάδα Δράσης» του Τζόρτζ Μίλλερ
Το 2007, η Γουόρνερ Μπρος είχε αναθέσει στον Τζορτζ Μίλερ να σκηνοθετήσει την ταινία «Ομάδα Δράσης».
Ενώ προηγουμένως, ο Κρίστοφερ Νόλαν είχε σκηνοθετήσει τον Μπάτμαν και ετοίμαζε ήδη τον Σκοτεινό Ιππότη, που προβλήθηκε το 2008.

Η Γουόρνερ Μπρος ήθελε άλλη μία ταινία με θέμα τους σουπερ-ήρωες των συγκεκριμένων κόμικς.

Ο Τζόρτζ Μίλλερ, σκηνοθέτης του Μαντ Μαξ, είχε κάνει όλες τις ετοιμασίες, ενώ είχε βρει και τους ηθοποιούς, τον Ντ. Τζ. Κοτρόνα στο ρόλο του Σούπερμαν, τον Άρμι Χάμερ για Μπάτμαν, την Μέγκαν Γκέλ στον ρόλο της Γουόντερ Γούμαν και τον Άνταμ Μπρόντι ως Φλας.
Ωστόσο, το σχέδιο αναβλήθηκε προσωρινά, εξαιτίας της μεγάλης απεργίας που πραγματοποιούσαν τότε οι σεναριογράφοι στο Χόλιγουντ και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε οριστικά!

«Ρόνι Ρόκετ», Ντέιβιντ Λιντς

Lim-DavidLynchsElusiveLanguage1-1200

Ο Ντέιβιντ Λιντς άρχισε να σκέφτεται το σενάριο της συγκεκριμένης ταινίας, αφού είχε ολοκληρώσει την πρώτη του ταινία, το Eraserhead (1977).
Με πρωταγωνιστή έναν ντετέκτιβ που θα αναζητούσε μία παράλληλη πραγματικότητα, μία δεύτερη διάσταση όχι πολλή διαφορετική από εκείνη που είδαμε στο Twin Peaks. Σύμφωνα με το σενάριο, τον πρωταγωνιστή θα κυνηγούσαν άνδρες οπλισμένοι με “ηλεκτρικές” δυνάμεις.

Η ταινία δεν γυρίστηκε ποτέ λόγω των πολλών υποχρεώσεων πού είχε την εποχή εκείνη ο Λιντς στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση αλλά και στην ζωγραφική.

«Λένινγκραντ (900 ημέρες πολιορκίας)», Σέρτζιο Λεόνε

Κατα την διάρκεια των γυρισμάτων του «Κάποτε στην Αμερική», ο Σέρτζιο Λεόνε είχε την ιδέα να κάνει μία ταινία βασισμένη στο μυθιστόρημα του Χάρι Σάλσμπουρι, -Οι 900 ημέρες- το οποίο εξιστορούσε την πολιορκία του Λένινγκραντ από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.
Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, που κατα πάσα πιθανότητα θα ήταν ο πρωταγωνιστής, θα έπαιζε έναν αμερικάνο φωτογράφο, που θα εξιστορούσε τα γεγονότα του πολέμου, παγιδευμένος στην πόλη από την αρχή της πολιορκίας και τον έρωτά του για μία Ρωσίδα με την οποία θα προσπαθούσε να επιβιώσει κατά την διάρκεια των βομβαρδισμών.

Στο τέλος της ταινίας, θα τον βλέπαμε να πεθαίνει, δολοφονημένος την τελευταία μέρα του πολέμου.

Η ταινία δεν γυρίστηκε ποτέ τελικά, για άγνωστους λόγους, ενώ για αρκετό καιρό άλλος ένας ιταλός σκηνοθέτης, ο Τζουζέπε Τορνατόρε, προσπαθούσε να πάρει αυτός τη σκυτάλη και να υλοποιήσει το σχέδιο του Λεόνε: με επιθυμητούς πρωταγωνιστές την Νικόλ Κίντμαν και τον Αλ Πατσίνο.

Στη συνέχεια όμως, εγκατέλειψε και αυτός.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;