Έλληνες στρατιωτικοί: Επέστρεψαν στην Ελλάδα - Οι πρώτες δηλώσεις (video)
Οι Έλληνες στρατιωτικοί έφτασαν επιτέλους!

Επέστρεψαν οι Έλληνες στρατιωτικοί στην Ελλάδα!

Οι Έλληνες στρατιωτικοί, ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης, επέστρεψαν με κυβερνητικό αεροσκάφος στην Ελλάδα και οι οικογένειες τους περίμεναν πως και πως για να τους δουν. Οι δυο στρατιωτικοί κρατούνταν για 167 ημέρες σε φυλακές υψηλής ασφάλειας στην Ανδριανούπολη, καθώς ήταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με την κατηγορία της κατασκοπείας. Έπειτα από αρκετά αιτήματα αποφυλάκισης, οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί κατάφεραν μαζί με τους δικηγόρους τους να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να απαλλαχθούν από την κατηγορία που τους άσκησε ο εισαγγελέας. Τα δυο κινητά των στρατιωτών βρέθηκαν «καθαρά» και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν κατασκοπεία.

Ο  Υπουργός Εξωτερικών, κ.Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ήταν οι δυο άνθρωποι που υποδέχτηκαν τους δυο άνδρες στο αεροσκάφος και επέστρεψαν μαζί τους πίσω στην Ελλάδα όπου τους περίμεναν οι οικογένειες τους.

Γύρω στις 03:15 τα ξημερώματα, προσγειώθηκε το κυβερνητικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και οι δυο στρατιωτικοί κατέβηκαν από το αεροπλάνο όπου τους υποδέχτηκε ο Υπουργός Άμυνας, κ.Πάνος Καμμένος. Ο ανθυπολοχαγός Αγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Μηχανικού Δημήτρης Κούκλατζης , κατέβηκαν φορώντας τις στολές τους από το αεροσκάφος και αφού χαιρέτισαν τον Υπουργό, μπόρεσαν να αγκαλιαστούν με τους δικούς τους ανθρώπους και η συγκίνηση είναι τρομερά φανερή.

Μετά τους χαιρετισμούς και τις δηλώσεις , οδηγήθηκαν στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο όπου πρέπει να κάνουν εξετάσεις καθώς αυτό προβλέπει το πρωτόκολλο.

Δες το σχετικό απόσπασμα:

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μόλις πληροφορήθηκε για το συμβάν δήλωσε:

«Η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πράξη δικαιοσύνης, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας, και της σταθερότητας στην περιοχή.Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους δύο αξιωματικούς μας, και τις οικογένειές τους, για το σθένος, την υπομονή, και την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες όλων μας, που εν τέλει δικαιώθηκαν. Άγγελε, και Δημήτρη, καλή πατρίδα, και καλή λευτεριά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;