Βάσεις 2018: Ποιες σχολές θα σημειώσουν άνοδο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις;
Βάσεις 2018: Δείτε αναλυτικά!

Οι Βάσεις 2018 έχουν μετατραπεί σε κανονικό «θρίλερ» καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που περιμένουν την ανακοίνωση τους.

Οι Βάσεις 2018 αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 25 Αυγούστου και ως πιθανές ημερομηνίες έχουμε την 27η, την 28η και 29η ημέρα του Αυγούστου αλλά τίποτα δεν είναι απίθανο, καθώς πέρυσι ανακοινώθηκαν νωρίτερα από αυτές τις ημερομηνίες.

Οι Βάσεις 2018 είναι αυτές που θα καθορίσουν την εισαγωγή των υποψηφίων στη σχολή της επιθυμίας τους και οι εκτιμήσεις που έχουν προκύψει μέχρι τώρα φανερώνουν μαζική πτώση στο γενικό σύνολο, αλλά υπάρχουν κάποιες σχολές που αναμένεται να σημειώσουν άνοδο. Mε τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής φαίνεται πως οι Παιδαγωγικές σχολές θα είναι αυτές που σημειώσουν σημαντική άνοδο στις Βάσεις 2018.

Σύμφωνα με την Ελεύθερο Τύπο, η Νομική της Αθήνας αναμένεται να αυξηθεί κατά 40 με 50 μόρια. Αναμένεται να έχουν άνοδο ως και 200 μόρια τα φιλολογικά τμήματα και οι σχολές ξένων γλωσσών ενώ στα Παιδαγωγικά τμήματα, ειδικά στην περιφέρεια η αύξηση μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 2.000 μόρια.

Μάθε τα πάντα για τις Βάσεις 2018 εδώ! 

Ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ, κ.Βαφειαδάκης, σε πρόσφατη συνέντευξη του έδωσε τις δικές του εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2018 και ανέφερε αναλυτικά τα εξής:

Εκτιμήσεις βάσεις για το 1ο Πεδίο

«Στο πρώτο πεδίο, αυτό των ανθρωπιστικών σπουδών, είχαμε λίγο ευκολότερα θέματα από πέρυσι, ενώ έχουμε μια αύξηση των εισακτέων, άρα αυτό αναμένεται να οδηγήσει τις βάσεις σταθεροποιητικά, ελαφρώς προς τα πάνω ίσως στις υψηλές σχολές. Ενδεχομένως όμως να έχουμε πτώση στις μεσαίες σχολές και κάτω, γιατί οι υποψήφιοι του πρώτου πεδίου έχουν και την επιλογή των παιδαγωγικών σχολών, που δεν την είχαν όλοι πέρυσι» εξηγεί ο κ.Βαφειαδάκης.

Εκτιμήσεις βάσεις για το 2ο Πεδίο

Το δεύτερο πεδίο, αυτό των φυσικομαθηματικών σχολών και της πληροφορικής, ο κ.Βαφειαδάκης εκτιμά πως αναμένεται πτώση «που ξεκινάει από τα «ρετιρέ», δηλαδή τα Πολυτεχνεία», αφού τα μαθήματα της Φυσικής, της Χημείας και της Έκθεσης φάνηκαν να είναι δύσκολα. «Αναμένουμε μια πτώση που μπορεί να ξεκινάει από τα 200 μόρια και να είναι και μεγαλύτερη» σημειώνει ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ.

Εκτιμήσεις βάσεις για το 3ο Πεδίο

Σημαντική πτώση πάντως αναμένεται στο τρίτο πεδίο, αυτό των επιστημών υγείας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. «Σε όλα τα μαθήματα έχουμε σημαντική πτώση της βαθμολογίας» αναφέρει ο κ.Βαφειαδάκης, ενώ στο συγκεκριμένο πεδίο δεν υπάρχει και αύξηση των εισακτέων. Ενδεικτικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των φροντιστών Ελλάδας αναφέρθηκε στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας «η οποία ενδέχεται να κατέβει τα 19.000 μόρια».

Εκτιμήσεις βάσεις για το 4ο Πεδίο

Στο τέταρτο πεδίο εκτιμάται πως θα εμφανιστούν «σταθεροποιητικές τάσεις με μια μικρή ενδεχομένως άνοδο «στις σχολές που είναι πάνω από 15″, κάτι που οφείλεται στις καλύτερες επιδόσεις των υποψηφίων στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας»όπως  εξήγησε ο κ.Βαφειαδάκης. Σε ό,τι αφορά δε τις στρατιωτικές σχολές, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των φροντιστών Ελλάδας αναφέρθηκε σε καθοδικές τάσεις σε όσες βρίσκονται στο δεύτερο πεδίο «ενώ η Αστυνομία και η Πυροσβεστική που είναι κοινές ίσως να «τσιμπήσουν» και λίγο, να πάρουνε μια μικρή άνοδο» κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;