Βάσεις 2018: Τελικές εκτιμήσεις ανά πεδίο!
Πριν από λίγο μάθαμε το πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα βάσεων 2018 για τις πανελλήνιες 2018.

Πολλοί αναλυτές που ειδικεύονται στις βάσεις έχουν δώσει από το τέλος των εξετάσεων τις δικές τους εκτιμήσεις που αφορούν στην άνοδο ή την πτώση των μορίων σε τμήματα υψηλής ζήτησης στην Ελλάδα.

Μάθε τα πάντα για τις Βάσεις 2018 εδώ!

Οι εκτιμήσεις πολλές, αλλά πάνω κάτω όλες δείχνουν πως θα δούμε μεγάλη άνοδο στα παιδαγωγικά τμήματα ενώ οι Ιατρικές σχολές θα έχουν μικρή πτώση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσίευσε η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», οι Βάσεις 2018  θα έχουν γενικότερη πτώση.

Αυτές είναι οι εκτιμήσεις:

1ο Επιστημονικό πεδίο

Οι Νομικές και οι Ψυχολογίες αναμένεται ότι φέτος θα έχουμε μικρή άνοδο των υψηλόβαθμων Τμημάτων, όπως και το τμήμα των Ανθρωπιστικών Σπουδών. Μικρές αυξήσεις που θα συναντήσουμε όμως δεν θα υπερβούν τα 100 μόρια. Η Ιστορία Προσανατολισμού δυσκόλεψε τους υποψήφιους καθώς απαιτούσαν κριτική ικανότητα και όχι απομνημόνευση όμως ακολούθησαν τα βατά θέματα στα Λατινικά που εξισορρόπησαν τα αποτελέσματα.

Στις σχολές ΜΜΕ δε φαίνεται να υπάρχει κάποια αλλαγή.

Στα Παιδαγωγικά Τμήματα θα συναντήσουμε τις μεγαλύτερες αυξήσεις που σε πολλές σχολές θα ξεπερνούν και τα 2.500 μόρια.

Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο δεν υπάρχουν πολλά ΤΕΙ για να δεχθούν υποψηφίους με λίγα μόρια οπότε θα δούμε μεγαλύτερο ποσοστό νέων σε σχέση με τα άλλα Πεδία που δεν θα καταφέρουν να εισαχθούν σε καμία Σχολή.

Βάσεις 2018: Με αυτόν τον τρόπο θα μάθεις σε ποια σχολή πέρασες!

2ο Επιστημονικό πεδίο

Η πτώση θα είναι αισθητή σε όλες σχεδόν τις Σχολές, (στα τμήματα των Θετικών Επιστημών (Φυσικομαθηματικές,Πολυτεχνεία) λόγω των χαμηλότερων επιδόσεων των υποψηφίων σε σχέση με πέρυσι της αύξησης των θέσεων, και της δημιουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Σε όλα τα Τμήματα του Πεδίου αναμένεται να δούμε πτώση!

Η Φυσική ήταν το μάθημα που προκάλεσε δυσκολίες και θα είναι η κυριότερη αιτία που θα μετακινήσει τις βάσεις προς τα κάτω ενώ και η Χημεία Προσανατολισμού προκαλεί πτώση των βάσεων .

Στις σχολές υψηλής ζήτησης όπως τα Πολυτεχνία, Φυσικομαθηματικές, Γεωπονικές και Πληροφορικής θα δούμε μικρότερη πτώση έως και 300 μόρια.

Δεν αποκλείεται στα ΤΕΙ της επαρχίας η βαθμολογία σε πολλές Σχολές να είναι κοντά στα 8.000 μόρια.

3ο Επιστημονικό πεδίο

Θα σημειωθεί μικρή πτώση στις υψηλόβαθμες και μικρές αυξομειώσεις στις μεσαίες για τις σχολές των Επιστημών Υγείας όπου ανήκουν και στις Ιατρικές Σχολές. Οι Ιατρικές Σχολές αλλά και οι Σχολές Βιολογίας που είναι ψηλά στις προτιμήσεις των υποψηφίων θα πέσουν φέτος .

Η Ιατρική Αθήνας δεν αποκλείεται να πέσει τελικά κάτω από τα 19.000 μόρια.

4ο Επιστημονικό πεδίο

Δεν αποκλείεται να δούμε στα τμήματα των Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής  παρόμοιες βάσεις με τις περσινές αλλά στις σχολές που έχουν υψηλή ζήτηση θα υπάρξει άνοδος έως και 300 μόρια. Το μάθημα Αρχές Οικονομικής θεωρίας φαίνεται πως ήταν σε καλά επίπεδα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια μικρή άνοδο καθώς είναι μάθημα αυξημένης βαρύτητας.

Οι βάσεις δεν θα είναι χαμηλότερες από τις περσινές όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ και θα υπάρξει άνοδος σε πολλά δημοφιλή Τμήματα ΑΕΙ κυρίως στην Αττική.

Όσο αφορά τις Στρατιωτικές σχολές δε θα υπάρξει μεγάλη διαφορά με τις περσινές βάσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
22:00
-
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
22:00
-
Κλα
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;