Φοιτητικό σπίτι: Δύσκολο να το βρεις λόγω... Airbnb!
Ήρθε η ώρα να βρεις φοιτητικό σπίτι και τα πράγματα είναι πιο δύσκολα απ' ότι περίμενες!

Αφού ανακοινώθηκαν οι Βάσεις 2018 (μπορείς να τις δεις εδώ), όλοι οι επιτυχόντες έφυγαν άρον- άρον, μόνοι τους ή με τους γονείς τους, για να αναζητήσουν το φοιτητικό σπίτι που θα τους φιλοξενήσει για τα επόμενα -υπέροχα- φοιτητικά χρόνια.

Βέβαια, αυτό που ανακαλύπτουν, είναι πως η διαδικασία αυτή είναι πολύ πιο δύσκολη απ’ ότι ήταν παλιά. Και ποιος φταίει γι’ αυτό; Ο σύμμαχός μας στις διακοπές. Το Airbnb!

Οι ιδιοκτήτες που έχουν σπίτια ειδικά στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα είναι καινούρια, συνειδητοποίησαν ότι είναι πολύ πιο προσοδοφόρο για αυτούς να τα νοικιάζουν ως τουριστικά καταλύματα μέσω της πλατφόρμας παρά να έχουν έναν μόνιμο ενοικιαστεί.

Τα 10 πρώτα πράγματα που πρέπει να αποκτήσεις για το φοιτητόσπιτό σου

Αυτό έκανε τα διαθέσιμα σπίτια δυσεύρετα και φυσικά… πανάκριβα! Ένας φοιτητής όμως δε μπορεί να ανταποκριθεί στα έξοδά του όταν πρέπει να πληρώνει ένα σπίτι κοντά στο κέντρο ή το πανεπιστήμιό του, που είναι 50τμ με ενοίκιο 500 ή και 600 ευρώ.

Ο πρόεδρος του συλλόγου μεσιτών Αττικής- Πειραιά, Λευτέρης Ποταμιάνος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έδωσε την εξής συμβουλή: «Εμείς πάντα συμβουλεύουμε τους γονείς που έρχονται στην Αθήνα με τα παιδιά τους για να ψάξουν σπίτι, πρώτον και βασικό να ζητάνε τη βοήθεια κάποιου επαγγελματία καθώς εμφανίζονται πολλοί που θέλουν να τους βοηθήσουν και τους αποσπούν χρηματικά ποσά για την προκαταβολή μισθωμάτων». Και συμπληρώνει: «θα πρέπει να προσέχουν ότι τα σπίτια που θέλουν να μισθώσουν να έχουν τις βασικές παροχές εν πλήρη λειτουργία, όπως για παράδειγμα το ηλεκτρικό και τα υδραυλικά. Να είναι όλα σε σωστή κι εύρυθμη λειτουργία. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να φροντίζουν τα διαμερίσματα που θέλουν να νοικιάσουν να είναι σε κοντινή απόσταση από τις σχολές των επιτυχόντων και να ζητήσουν πληροφορίες για το πώς θα μετακινούνται. Ένα τελευταίο στοιχείο που εμείς συστήνουμε να προσέξουν, όσο μπορούν, πριν μισθώσουν ένα διαμέρισμα είναι και οι γείτονες».

Δες κι αυτό: Φοιτητική ζωή στην Ελλάδα – Καιρός να γνωρίσεις την πόλη που πέρασες!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;