Οι Imam Baildi μιλούν στο neolaia.gr

Από neolaia.gr Team 6 Σεπτεμβρίου 2018

Με αφορμή την εμφάνισή τους στο Bolivar Beach Bar στις 7 Σεπτέμβρη, οι Imam Baildi μιλούν στο neolaia.gr

Στο μυαλό μας, το όνομα “Imam Baildi”, αυτόματα φέρνει ήχους από διασκευές παλιών αγαπημένων τραγουδιών, που κάνατε πάλι “επίκαιρα”. Πώς αποφασίσατε να στραφείτε σε αυτό το είδος μουσικής;

Ξεκινήσαμε γύρω στο 2000, ακούγοντας παραγωγούς της δεκαετίας του ’90 όπως ο Dj Shadow, οι Thievery, o Μoby, και οι Tribe Called Quest, οι οποίοι έφτιαξαν ένα καινούριο είδος μουσικής με βάση samples από παλιότερες μυσικές της δικής τους μουσικής κουλτούρας. Δοκιμάσαμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο, και φτιάξαμε ένα demo, με βάση το οποίο μας πρότεινε η EMI να κάνουμε ένα album. Αφού κυκλοφόρησε το πρώτο μας album φτιάξαμε σιγά σιγά μια μπάντα που θα μπορούσε να παρουσιάσει αυτό το project ζωντανά.

Στις μέρες μας βλέπουμε όλο και περισσότερο κόσμο να αποζητά το “παλιό” και “παραδοσιακό”. Στο φαγητό, τη διασκέδαση, τη μουσική… Τι πιστεύετε ότι πυροδοτεί μια τέτοια στροφή.

Υπάρχει μια ποιότητα σε όλα αυτά η οποία ήρθε ξανά στην επιφάνεια. Αυτό συμβαίνει κάθε τόσο στην τέχνη και τη ζωή, σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που κοιτάμε προς τα πίσω σκεφτόμενοι πως θα πάμε παρακάτω.

Θέλετε να μας περιγράψετε το ιδανικό για εσάς live; Πώς το φαντάζεστε;

Το ιδανικό live είναι αυτό που γίνεσαι ένα με τον κόσμο. Με ό, τι συνεπάγεται αυτό για τον καθένα.

Αν έπρεπε αύριο να ξεκινήσετε να ασχολείστε με ένα άλλο είδος μουσικής, ποιο θα επιλέγατε; Και γιατί;

Ασχολούμαστε ούτως ή άλλως με πολλά είδη μουσικής, τα οποία αναμιγνύουμε με τον ήχο των παλιών ελληνικών κομματιών. Μας αρέσει να ακούμε μουσικές που συμβαίνουν τώρα, όλες μπαίνουν στην κουζίνα μας.

Έχετε κάποια αστεία ιστορία, κάποιο ευτράπελο, που συνέβη σε συναυλία σας, να μοιραστείτε;

Μας έχουν σταματήσει σε συναυλία για να μας ρωτήσουν την καταγωγή μας. Έχει προσγειωθεί στο κεφάλι ενός μουσικού μια μεγάλη ποσότητα νερού που είχε μαζευτεί στο σκέπαστρο πάνω από τη σκηνή. Έχουμε διακόψει για μερικά λεπτά συναυλία γιατί περνούσε μια μπάντα που έφερνε τη νύφη σε μία πόλη στη Β. Ελλάδα. Έχουμε αναγκαστεί να κατεβάσουμε από τη σκηνή δύο μεθυσμένους τουρίστες που είχαν αρχίσει να τραγουδάνε πιο δυνατά από εμάς. Θέλετε κι άλλα;

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το κοντινό ή και το πιο μακρινό μέλλον;

Συνεχίζουμε την περιοδεία μας όλο το Σεπτέμβριο και ετοιμάζουμε τα επόμενα single μας.

Τι θα πρέπει να περιμένουμε από την εμφάνιση στο Bolivar Beach Bar;

Ένα πάρτυ, όπως κάθε φορά. Με το πρόγραμμα στην καλύτερή του έκφανση μετά από ένα καλοκαίρι συναυλιών!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486