Φοιτητική ζωή στο εξωτερικό: 10 tips που δεν πρέπει να αγνοήσεις!
Φοιτητική ζωή σε μια άλλη χώρα... Not a bad idea!

Η φοιτητική ζωή μπορεί να είναι εξίσου καλή και σε μια άλλη χώρα!

Αποφάσισες να κυνηγήσεις τα όνειρα σου και τους στόχους σου ως φοιτητής στο εξωτερικό; Και πολύ καλά κάνεις, αν αυτό είναι κάτι που το θέλεις πραγματικά.

Η φοιτητική ζωή στο εξωτερικό έχει κάποιες διαφορές σε σχέση με τη φοιτητική ζωή εδώ και καταλαβαίνεις τους λόγους. Άλλη γλώσσα, άλλη νοοτροπία και γενικά άλλα πράγματα. Αλλά σίγουρα είναι μια εμπειρία που ιδανικά θα έπρεπε όλοι να ζήσουν.

10 περιπτώσεις φοιτητών που όλοι έχουμε συναντήσει στη σχολή!

Αν ετοιμάζεσαι για φοιτητική ζωή στο εξωτερικό, τότε πρέπει να δεις αυτά τα tips και ίσως σε βοηθήσουν να συγκεντρώσεις καλύτερα τις σκέψεις σου!

1.Φρόντισε να κάνεις τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να έχεις μαζί σου ιστορικό που αφορά την υγεία σου. Καλύτερα να έχεις προνοήσει παρά να ψάχνεσαι.

2.Δεν αποκλείεται να σου γίνουν ερωτήσεις στο αεροδρόμιο, προτού μπεις στη χώρα που θες να βρεθείς. Να είσαι προετοιμασμένος.

3.Να έχεις όλα τα απαραίτητα έγγραφα που δηλώνουν την ταυτότητα σου και ποιος είσαι.

4.Φρόντισε να πάρεις μόνο τα απαραίτητα μαζί σου και τα υπόλοιπα πράγματα που χρειάζεσαι μπορείς να τα στείλεις με μια μεταφορική εταιρεία. Μην κουβαλάς τα πάντα από την πρώτη φορά.

5.Αν γνωρίζεις κάποιον που βρίσκεται ήδη στη χώρα που θα πας, ενημέρωσε τον για τον ερχομό σου. Θα είναι σημαντική βοήθεια.

6.Το skype και τα social media θα είναι οι καλύτεροι σου φίλοι στην αρχή, οπότε καλό θα είναι να εξασφαλίσεις παροχή ίντερνετ στη χώρα που θα πας.

7.Ενημερώσου για τον καιρό πριν φύγεις. έτσι ώστε να έχεις στη βαλίτσα σου ρούχα που ταιριάζουν στην εποχή.

8.Αν βρεθείς σε χώρα όπου τα αγγλικά δεν είναι η κύρια γλώσσα, τότε μάθε κάποιες λέξεις απλές και έχει μαζί σου ένα λεξικό.

9.Να έχεις χρήματα πάνω σου αλλά να μην τα επιδεικνύεις γιατί ποτέ δε ξέρεις ποιος μπορεί να σε παρατηρεί.

10.Φρόντισε να έχεις μαζί σου όλα τα έγγραφα που αφορούν τις σπουδές σου μεταφρασμένα. γιατί μπορεί να σου ζητηθούν από τη σχολή ή αν έχεις σκοπό να βρεις κάποια δουλειά.

Δες και αυτό: Φοιτητική ζωή: 10 χόμπι που δεν κοστίζουν και μπορείς να ξεκινήσεις σήμερα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;