Μυστήρια πλάσματα στον κόσμο που προκαλούν τρόμο ακόμη και σήμερα
Ο κάθε λαός πιστεύει πως υπάρχουν μυστήρια πλάσματα που θα «περπατούν» για αιώνες πάνω στη γη...

Κάθε χώρα, κάθε πολιτισμός και κάθε κουλτούρα έχουν από μια, τουλάχιστον, ιστορία που αφορά σε κάποια μυστήρια πλάσματα που προκαλεί φόβο.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν στην παραφυσική δραστηριότητα και θεωρούν πως στον κόσμο μας υπάρχουν μυστήρια πλάσματα που «περπατούν» στον πλανήτη και έχουν ως σκοπό να τρομοκρατούν τον κόσμο.

Κατά τη λαϊκή παράδοση διαφόρων χωρών, υπάρχουν μυστήρια πλάσματα που αναζητούν ψυχές για να τους συντροφεύουν στην αιώνια ζωή τους ενώ άλλα πλάσματα θέλουν να επανέλθουν με κάποιον τρόπο στον κόσμο και χρειάζονται ένα «μέσο» για να το καταφέρουν. Άλλα μυστήρια πλάσματα υπάρχουν μόνο για να βασανίζουν τους ανθρώπους και άλλα θέλουν να εκδικηθούν την ανθρωπότητα εξαιτίας όσων τους συνέβη όταν ήταν και εκείνα μέρος της ανθρωπότητας.

Σίγουρα σε πολλούς φαίνονται χαζές αυτές οι ιστορίες και πάντα υπάρχουν εκείνοι που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις φοβίες ενός λαού, αλλά στη ζωή όλα είναι πιθανά… αλλά δε θα θέλαμε ποτέ να αποτελούμε μέρος της ιστορίας που έχουν κάποια μυστήρια πλάσματα.

Tikoloshe – Νότια Αφρική

Πρόκειται νάνους που καλούνται να τρομοκρατήσουν τους ανθρώπους. Όπως αναφέρει η παράδοση, αρπάζουν παιδιά και σκοτώνουν τους ανθρώπους στον ύπνο τους. Στη Νότια Αφρική υψώνουν τα κρεβάτια τους με τούβλα για να μη μπορούν οι νάνοι να τους αρπάξουν την αναπνοή. Ο συγκεκριμένος μύθος ξεκίνησε όταν πολλοί νέοι άνθρωποι ξεκίνησαν να πεθαίνουν στον ύπνο τους. Πλέον, υπάρχει εξήγηση για αυτό το φαινόμενο καθώς υπήρχε η τάση να κοιμούνται όταν ήταν αναμμένα τα τζάκια και δεν υπήρχε οξυγόνο στο χώρο.

Banshee- Ιρλανδία

Banshee σημαίνει στρίγγλα. Κατά την ιρλανδική παράδοση, οι Banshees  είναι πνεύματα  που κάθονται σε λόφους ή τριγυρνούν σε περιοχές όπου υπάρχουν οικογένειες. Ο σκοπός τους είναι να προειδοποιήσουν τις οικογένειες για το θάνατο κάποιου δικού τους ανθρώπου και ουρλιάζουν ή στριγγλίζουν. Ο μύθος αναφέρει πως φορούν γκρι μανδύες ενώ κάποιοι συγγραφείς έχουν αναφέρει πως υπάρχουν και Banshees που έχουν εμφανιστεί με λευκή ενδυμασία και κόκκινα μαλλιά.

Kuchisake-onna

Η γυναίκα με τα χαραγμένο πρόσωπο. Πρόκειται για μια άκρως τρομακτική ιστορία που θα φόβιζε τον καθένα (ακόμα και εσένα που δεν πιστεύεις σε φαντάσματα). Η ιστορία της Kuchisake-onna αφορά μια γυναίκα η οποία κακοποιήθηκε από τον άνδρα της και επέστρεψε στη γη ως φάντασμα με σκοπό να πάρει εκδίκηση. Σύμφωνα με τον μύθο, κυκλοφορεί με μια μάσκα που καλύπτει τις ουλές της και ρωτάει τον κόσμο αν είναι όμορφη καθώς τη φορά. Αν η απάντηση είναι ναι τότε αφαιρεί τη μάσκα και κάνει ξανά την ερώτηση. Αν πάλι το θύμα απαντήσει ναι τότε με ένα ψαλίδι κάνει ακριβώς τα ίδια σημάδια στο πρόσωπο του. Αν η απάντηση είναι όχι απομακρύνεται και ακολουθεί το θύμα μέχρι το σπίτι του για να το σκοτώσει.

Baubas- Λιθουανία

Είναι ο λεγόμενος «μπαμπούλας». Πρόκειται για μαυριδερά πλάσματα που κρύβονται κάτω από χαλιά και ντουλάπες. Έχουν μακριά χέρια, περίεργα δάχτυλα και κόκκινα μάτια. Είναι τα πλάσματα που φοβούνται τα παιδιά και είναι γνωστά για την ασφυξία που προκαλούν στα θύματα τους, σύμφωνα με το μύθο.

Strigoi – Ρουμανία

Αυτά τα πλάσματα θυμίζουν βαμπίρ. Σύμφωνα με το μύθο, είναι πλάσματα που έχουν προβληματικές ψυχές που αναζητούν θύματα με σκοπό να πιούν το αίμα τους και να σκορπίσουν το θάνατο.

Δες και αυτό: Φάντασμα κάνει την εμφάνιση του στο φακό; Το βίντεο δεν μας έπεισε!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;