Φοιτητικό σπίτι: Έξυπνοι τρόποι για να γλιτώσεις χρήματα!

Από neolaia.gr Team 18 Σεπτεμβρίου 2018

Μπορείς να κάνεις οικονομία με απλές κινήσεις!

Στο φοιτητικό σπίτι τα πράγματα μπορούν να γίνουν πιο οικονομικά και το ξέρεις!

Όταν ήμασταν μικρά παιδιά δε μας ένοιαζε να αφήνουμε όλα τα φώτα του σπιτιού ανοιχτά, να παίζουμε με το νερό και να τρώμε τα πάντα. Πλέον όμως, έχουμε μεγαλώσει και έχουμε υποχρεώσεις.

Ως φοιτητής θα καταλάβεις σε σύντομο χρονικό διάστημα πως τα έξοδα ενός σπιτιού είναι αρκετά και πως χρειάζεται προσοχή. Υπάρχουν τρόποι για να γλιτώσεις χρήματα στους λογαριασμούς σου και να πάρεις μια ανάσα στο τέλος του μήνα.

Αυτοί είναι κάποιοι τρόποι που θα σε βοηθήσουν:

1.Πάνινη τσάντα!

Πλέον οι σακούλες στο σούπερ μάρκετ χρεώνονται. Αντί να αγοράζεις σακούλες κάθε φορά, μπορείς να προμηθευτείς μια πάνινη και να κάνεις τη δουλειά σου. Είναι οικονομική, δε χρεώνεσαι παραπάνω και κάνεις καλό στο περιβάλλον.

2.Λίστα.

Πολλές φορές τείνουμε να κάνουμε υπερβολές όταν είμαστε στο σούπερ μάρκετ για ψώνια και νομίζουμε πως τα χρειαζόμαστε όλα. Αντί για αυτό κάνε μια λίστα και να πηγαίνεις στοχευμένα και με budget. Θα δεις πως θα γλιτώσεις χρήματα.

3.Μην αφήνεις το νερό να τρέχει.

Βουρτσίζεις τα δόντια σου και αφήνεις το νερό να τρέχει ή κάνεις μπάνιο και θέλεις να αισθάνεσαι σαν να είσαι στους καταρράκτες Νιαγάρα; Λάθος! Η άσκοπη σπατάλη του νερού σου κοστίζει και δεν είναι και καλό για το περιβάλλον.

4.Φώτα!

Το ρεύμα είναι ένα αγαθό που κοστίζει ακριβά και θέλει προσοχή. Ο σκοπός δεν είναι να δίνεις όλα σου τα χρήματα στη ΔΕΗ. Όταν βρίσκεσαι στο σπίτι μην έχεις όλα τα φώτα ανοιχτά. Προσπάθησε να περιορίσεις το φωτισμός και να προμηθευτείς λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας. Χρησιμοποίησε κεριά όταν θέλεις να έχεις φως και δεν κάνεις κάτι σημαντικό.

5.Νυχτερινό ρεύμα.

Πολλά σπίτια διαθέτουν νυχτερινό ρεύμα και είναι πολύ καλό για όσους θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα. Βάλε πλυντήριο ή μαγείρεψε τις ώρες που έχεις νυχτερινό ρεύμα και σίγουρα θα δεις διαφορά στο λογαριασμό σου.

Δες και αυτό: Φοιτητικό σπίτι: 7 tips για να δώσεις στο μπάνιο σου ιδιαίτερο χαρακτήρα

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486