Εύκολες συνταγές: Θεϊκά τρουφάκια με μόλις 3 υλικά!
Ετοιμάσου για μια ωδή στη σοκολάτα!

Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά και αυτό που χρειαζόμαστε για να ξεπεράσουμε τη θλίψη είναι… σοκολατένια τρουφάκια!

Φτιάξε θεϊκά τρουφάκια με μόλις 3 υλικά!

Υλικά συνταγής

  • 20 μπισκότα όρεο
  • 5 γεμάτες κ.σ. Μερέντα ή Nutella, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 230 γρ. σοκολάτα μαύρη κουβερτούρα (προαιρετικά της Nestle-Dessert που λιώνει εύκολα)
  • τρούφα πολύχρωμη ή κουβερτούρας ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τοποθετείστε σε μεγάλο μπλέντερ τα μπισκότα όρεο μαζί με τη μερέντα και χτυπήστε τα μέχρι να πολτοποιηθούν τα μπισκότα να ενσωματωθούν καλά με τη μερέντα. Εναλλακτικά, πολτοποιείτε σταδιακά, λίγα τη φορά, στο μούλτι σχεδόν σε σκόνη. Τα μεταφέρετε σε μπολ προσθέτετε τη μερέντα και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.
  2. Αν το μείγμα σας είναι πολύ μαλακό για να το πλάσετε σε μπαλάκια, βάλτε το στο ψυγείο για 15 λ να κρυώσει και σταθεροποιηθεί. Διαφορετικά παίρνετε 1 κ.σ., τη φορά, από το μείγμα, τα πλάθετε σε μπαλάκια και τα τοποθετείτε σε δίσκο στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Βάζετε το δίσκο με τα μπαλάκια στο ψυγείο για περίπου 45-50 λ ή μέχρι να κρυώσουν και σταθεροποιηθούν καλά.
  3. Κόβετε τη κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί, φροντίζοντας το νερό στη κατσαρόλα να σιγοβράζει και μην ακουμπά στο μπολ με τη σοκολάτα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να λιώσουν τελείως τα κομματάκια σοκολάτα και έχετε ένα λείο ρευστό μείγμα.
  4. Παίρνετε τα σοκολατένια μπαλάκια από το ψυγείο, τα βουτάτε, ένα τη φορά, μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και αφού καλυφθούν καλά τα βγάζετε αμέσως με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Τινάζετε λίγο το πιρούνι να να χυθεί η περίσσια λιωμένη σοκολάτα στο μπολ και τα μεταφέρετε πάλι στο στρωμένο με χαρτί ψησίματος δίσκο. (βλέπε βίντεο για την τέλεια επικάλυψη).
  5. Τα πασπαλίζετε (προαιρετικά) αμέσως με τη σοκολατένια τρούφα ή ξηρούς καρπούς και τα ξαναβάζετε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα επικάλυψης. Στη συνέχεια τα σερβίρετε και τα απολαμβάνετε. Διατηρείστε τα στο ψυγείο σας έως και 5 ημέρες.

Πηγή: sintayes.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 2 
 0