7 συνήθειες που δε σου επιτρέπουν να ζήσεις τα όνειρα σου!

Από neolaia.gr Team 11 Οκτωβρίου 2018

Μόνος σου βάζεις εμπόδια στην ευτυχία και την επίτευξη στόχων.

Οι συνήθειες που έχεις στην καθημερινότητα σου, αισθάνεσαι πως δε σε βοηθούν να προχωρήσεις σαν άνθρωπος και να ζήσεις τα όνειρα σου;

Αν το πιστεύεις και αισθάνεσαι πως εσύ είσαι υπεύθυνος για την επίτευξη των στόχων σου, τότε είμαστε σε καλό δρόμο, γιατί αυτό σημαίνει πως είσαι έτοιμος να αλλάξεις μυαλά και να καταφέρεις πράγματα που σε άλλη περίπτωση θα είχες αρνητική συμπεριφορά.

Υπάρχουν κάποιες συνήθειες που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη ψυχολογία σου και δε σε βοηθούν καθόλου να δημιουργήσεις τις κατάλληλες συνθήκες για να ζήσεις τα όνειρα σου!

1.Κατηγορείς.

Για όλα ευθύνονται οι άλλοι, μα ποτέ εσύ. Να σου πω, φτιάξε έναν καφέ, κάθισε στον καναπέ σου και προσπάθησε να βάλεις κάτω τα πράγματα. Σίγουρα, θα δεις πως σε πολλές φάσεις έχεις μερίδιο ευθύνης και ότι απλά δεν το αποδέχεσαι.

2.Κουτσομπολεύεις.

Υπάρχουν διαφορές  στο κουτσομπολιό. Υπάρχει το σχόλιο και υπάρχει και το κακό κουτσομπολιό. Άφησε το στην άκρη το δεύτερο γιατί δε σου κάνει καλό και σε κάνει τοξικό άνθρωπο.

3.Δικαιολογίες.

Για τα πάντα έχεις μια δικαιολογία. Ειδικά, όταν έχεις κάνει κάποιο λάθος, σκαρφίζεσαι πολλά πράγματα για να δικαιολογηθείς. Και οι άλλοι δεν είναι χαζοί, κάποια στιγμή θα καταλάβουν.

4.Προσποιείσαι.

Αντί να είσαι διπλωματικός και να παίξεις σωστά το παιχνίδι, παίζεις κακούς ρόλους που οι άλλοι καταλαβαίνουν και δε μπορούν να σου έχουν εμπιστοσύνη.

5.Παραιτείσαι.

Όταν τα πράγματα δε λειτουργούν όπως τα έχεις φανταστεί, τότε παραιτείσαι και δεν αφήνεις στον εαυτό σου περιθώρια να συνεχίσει.

6.Παραπονιέσαι.

Μια μόνιμη γκρίνια, δηλαδή. Δε σταματάς να δείχνεις πως όλα σε ενοχλούν και πως για όλα φταίνε οι άλλοι. Σταμάτα το και κοίτα τη δουλειά σου.

7.Χαραμίζεις χρόνο.

Ο χρόνος είναι πολύτιμο αγαθό και σπάνια τον εκτιμούμε. Προσπάθησε να αντιληφθείς πως ασχολείσαι με πράγματα που δεν έχουν νόημα.

Δες και αυτό: 7 άβολες αλήθειες που θα αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεσαι

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486