Paul Allen: Έφυγε από τη ζωή ο συνιδρυτής της Microsoft
O Paul Allen μαζί με τον Bill Gates ήταν οι δημιουργοί της Microsoft.

Μεγάλη θλίψη στον τεχνολογικό κόσμο προκάλεσε ο θάνατος του συνιδρυτή της Microsoft, Paul Allen.

O Paul Allen έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών. Ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπο έπασχαε τα τελευταία χρόνια από λέμφωμα μη-Χότζκιν.

Η ανακοίνωση του θανάτου του από το Vulcan Inc. (ίδρυμα του Paul Allen):

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε το θάνατο του Paul Allen, ιδρυτή μας, φιλάνθρωπου, δημιουργού, μουσικού και υποστηρικτή των τεχνών. Όλοι όσοι έχουμε δουλέψει με τον Paul νιώθουμε μια ανείπωτη απώλεια σήμερα».

Η CEO της Microsoft Satya Nadella , με μια ανακοίνωση της

«Η συμβολή του Paul Allen στην εταιρία, τον κλάδο, αλλά και την κοινωνία ευρύτερα υπήρξε ιδιαιτέρως σημαντική. Ως συν-ιδρυτής της Microsoft, με τον δικό του ήπιο και επίμονο τρόπο, δημιούργησε εξαιρετικά προϊόντα, εμπειρίες και θεσμούς, που άλλαξαν τον κόσμο. Από τον Paul διδαχθήκαμε πολλά – τη δίψα του για μάθηση, την περιέργειά του, την συνεχή στόχευση σε υψηλά standards: και είναι όλα αυτά στοιχεία που θα συνεχίσουν να εμπνέουν όλους εμάς στην Microsoft. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους οικείους του Paul».

O Paul Allen μαζί με τον Bill Gates, στις αρχές του 1975, εμπνεύστηκαν από τον πρώτο προσωπικό υπολογιστή, τον Altair 8800,και πρότειναν στην εταιρία MITS, δημιουργό του Altair, να παρουσιάσουν έναν διερμηνέα για τη γλώσσα προγραμματισμού BASIC για τον Altair. Όταν είχαν κάνει την πρόταση, δεν είχαν ούτε τον κώδικα,ούτε τον υπολογιστή για ανάπτυξη του προγράμματος. Μέσα σε οκτώ εβδομάδες κατάφεραν να φτιάξουν τον διερμηνέα, και η παρουσίαση του κατέληξε σε συμφωνία με την MITS για τη διανομή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;