Εύκολες συνταγές: Λαχταριστά κανελόνια με κιμά για ένα υπέροχο γεύμα
Στρώσε τραπέζι και κάλεσε τους φίλους σου για να απολαύσουν τις μαγειρικές σου ικανότητες!

Δε ξέρεις τι να μαγειρέψεις σήμερα; Σου έχουμε τη λύση!

Τα κανελόνια με κιμά είναι ένα λαχταριστό φαγητό που αγαπούν οι περισσότεροι. Είναι μια εύκολη λύση για εσένα που θες να μαγειρέψεις σήμερα κάτι και να έχεις έτοιμο φαγητό για αύριο, αφού μπορείς να τα ξαναζεστάνεις και είναι το ίδιο γευστικά.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια ξερά, τριμμένα (1 κρεμμύδι για το κιμά +1 για τη σάλτσα)
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ, πολτοποιημένα στο μούλτι
  • 3 κ.σ. κοφτές ντοματοπελτέ (2 κ.σ. για το κιμά + 1 κ.σ. για τη σάλτσα)
  • 1½ κ.γ. ζάχαρη (½ κ.γ. για το κιμά + 1 κ.γ. για τη σάλτσα)
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
  • 3/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι – πιπέρι – μοσχοκάρυδο
  • ελαιόλαδο
  • 2-3 κουτ. σούπας βούτυρο (ή μαργαρίνη)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κιμά: Ζεσταίνουμε λάδι σε μεγάλο βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε το 1 κρεμμύδι και τον κιμά ανακατεύοντας συνεχώς να μη σβολιάσει. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις 2 κ.σ. ντοματοπελτέ, το ½ κ.γ. ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε (προσοχή στο αλάτι λόγω της παρμεζάνας) βάζουμε λίγο νερό και αφήνουμε το κιμά να σιγοβράσει μέχρι να πιει τα υγρά του.
  2. Κατεβάζουμε το κιμά από τη φωτιά, και μόλις μισοκρυώσει, προσθέτουμε τη παρμεζάνα, τα αυγά χτυπημένα, το ψιλοκομμένο μαϊντανό, τη φρυγανιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
  3. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε και τη σάλτσα ντομάτας. Τσιγαρίζουμε σε λάδι το 2° κρεμμύδι, προσθέτουμε τα ντοματάκια κονκασέ, 1 κ.σ. ντοματοπελτέ, το 1 κ.γ. ζάχαρη, 1-2 κ.σ. βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε 2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 περίπου.
  4. Βουτυρώνουμε με 1 κ.σ. βούτυρο ένα πυρέξ διαστάσεων 24×38 εκ. περίπου και καλύπτουμε τη βάση με το 1/3 της έτοιμης σάλτσας.
  5. Με ένα μικρό κουταλάκι, γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα του κιμά και τα βάζουμε στο πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο. Τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 25-30 λ περίπου. (Μπορείτε να τα αφήσετε και 20 λ ανάλογα πόσο “αλ τέντε” θέλετε το ζυμαρικό).
  6. Ξεσκεπάζουμε από το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε άλλα 5 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε τα κανελόνια μας ζεστά.

Πηγή: sintayes.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;