Κάτοικοι χωριού στην Τουρκία έκαναν λάθος την προσευχή τους για... 37 χρόνια!
Αρχιτεκτονικά λάθη... Συμβαίνουν και αυτά!

Στη δυτική Τουρκία και συγκεκριμένα στο χωριό, Sugören , για 37 ολόκληρα χρόνια οι κάτοικοι προσεύχονταν με λάθος τρόπο.

Στο χωριό διορίστηκε ένας νέος ιμάμης, ο İsa Kaya, και κατάλαβε, έπειτα από μια φήμη που ακούστηκε πως οι κάτοικοι προσεύχονται με τον λάθος τρόπο για 37 χρόνια.

Σύμφωνα με τη Hurriyet, ο ιμάμης ανέφερε το γεγονός στον μούφτη της επαρχίας Yalova, ο οποίος έστειλε μια ομάδα ανθρώπων για να ερευνήσουν το γεγονός και διαπιστώθηκε πως όταν δημιουργήθηκε το τζαμί (χτίστηκε το 1981), είχε τοποθετηθεί λάθος το μιχράμπ (ημικυκλική εσοχή στο τείχος του τεμένους το οποίο και υποδεικνύει την κατεύθυνση προς την Κάαμπα στην Μέκκα).

Όπως αναφέρει το Κοράνι, οι μουσουλμάνοι πρέπει να προσεύχονται πέντε φορές τη μέρα και το σώμα τους πρέπει να είναι στραμμένο προς τη Μέκκα. Η Μεκκα είναι ένας από τους δυο ιερούς τόπους για το Ισλάμ.

Αφού έγινε η διάγνωση, έπρεπε να βρεθεί και η ανάλογη λύση.

Αντί να γκρεμιστεί το συγκεκριμένο κομμάτι και να δημιουργήσουν καινούργιο, οι υπεύθυνοι προτίμησαν να βάλουν λευκές λωρίδες στο χαλί που βρίσκεται έξω από το τέμενος και με αυτόν τον τρόπο θα δείχνουν την κατεύθυνση προς την οποία θα στρέφονται όσοι θέλουν να προσευχηθούν σωστά.

Δες και αυτό: Αυτό το αγοράκι παίρνει επάξια το βραβείο «Αδερφός της χρονιάς» (video)

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;