Μια τέλεια συνταγή για το Σαββατοκύριακο!
Δεν έχεις σκεφτεί ακόμη τι θέλεις να μαγειρέψεις για το αυριανό τραπέζι και σπας το κεφάλι σου;
Σου έχουμε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σε ενθουσιάσει και είναι εξαιρετικά νόστιμη!
Υλικά συνταγής
- 2 μεγάλα (μονά) στήθη φιλέτο κοτόπουλου
- 1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας χλιαρό
- 3 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- 3 κ.σ. μουστάρδα καυτερή
- 1/2 φλ. τσαγιού μαλακό τυρί τύπου Philadelphia
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένα μυρωδικά επιλογής σας (μαϊντανό, θυμάρι, βασιλικό, κόλιανδρο, εστραγκόν)
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
- 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μπολ διαλύουμε 1 κύβο κότας σε 1 φλ. ζεστό νερό, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το τυρί και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε να αναμιχθούν καλά. Τα αφήνουμε σκεπασμένα στην άκρη.
- Πλένουμε τα στήθη του κοτόπουλου και τα κόβουμε οριζόντια στη μέση, ώστε να προκύψουν λεπτότερες φέτες. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι με 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, για 6 λ από κάθε πλευρά περίπου, χαμηλώνοντας τη φωτιά στη μέση του ψησίματος ή μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα χωρίς να τα παραψήσετε και χάσουν τους χυμούς τους.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί ρίχνουμε το μείγμα με τη σάλτσα της μουστάρδας και το σκόρδο και αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά 3 λ περίπου ή μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα. Ρίχνουμε και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για ½-1 λ επιπλέον μέχρι να ενσωματωθεί και έχετε μια ελαφρώς πηχτή σάλτσα.
- Δοκιμάζουμε τη σάλτσα στο αλατοπίπερο, και αν απαιτείται συμπληρώνουμε, και σερβίρουμε το κοτόπουλο περιχυμένο με τη σάλτσα μουστάρδας. Το συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι το οποίο ήδη έχουμε βράσει και το απολαμβάνουμε.
Πηγή: sintayes.gr
Ακολούθησε το neolaia.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Εκπαίδευση
Πλήρης Απασχόληση
18-12-2023
Νέα Ιωνία Αττικής
Μεταφορές
Πλήρης Απασχόληση
22-01-2024
Μαρούσι
800
⚽🏀 LIVE SCORES
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΔΩ..