Ε, όχι και την μπύρα! Τίποτα δε θα αφήσει πια η κλιματική αλλαγή;
Κάντε κάτι για τη μπύρα!

Δε θα έπρεπε καθόλου να εθελοτυφλούμε μπροστά στις μεγάλες αλλαγές που μας επιφυλάσσει η φύση, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την κλιματική αλλαγή.

Η λιγότερο επώδυνη αλλά καθόλου αμελητέα απειλή αφορά τη διασκέδαση και ψυχική μας υγεία και είναι η μπύρα! Ναι, η μπύρα! Ε, όχι κι αυτό.

Σύμφωνα με έρευνα ειδικών, ενδέχεται η μπύρα να γίνει σπανιότερη τις επόμενες δεκαετίες, άρα ακριβότερη απ’ ότι σήμερα, λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Εξαιτίας, λοιπόν, της ξηρασίας και των υψηλών θερμοκρασιών, το σιτάρι, που είναι και το κυριότερο συστατικό της μπύρας, πρόκειται, σύμφωνα με τους επιστήμονες, να μειωθεί σημαντικά σε επίπεδο παραγωγής.

Ο Νέιθαν Μιούλερ, μάλιστα, του University Of California, o οποίος συνέταξε τη μελέτη, απεφάνθη πως λόγω της κλιματικής αλλαγής και των ανεβασμένων τιμών, η μπύρα ενδέχεται να μετατραπεί σε κάτι “άπιαστο” για ένα τεράστιο αριθμό ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Η τιμή της μπύρας ενδέχεται να διπλασιαστεί καθώς το κριθάρι λιγοστεύει, ενώ η χώρα που φαίνεται να επηρεάζεται περισσότερο είναι η Ιρλανδία. (Τι θα πίνουν οι Ιρλανδοί την ημέρα του Αγίου Πατρίκιου, αλήθεια απορώ!)

Η κατανάλωση επίσης του αγαπημένου μας κριθαροποτού προβλέπεται να μειωθεί μέχρι και  16% παγκοσμίως.

Τι άλλο μας επιφυλάσσει η μοίρα;

Δείτε επίσης: Έτσι θα παγώσετε την μπύρα σας μέσα σε 2 λεπτά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;